ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο από την επεισοδιακή σύλληψη του αθλητή του NFL, Tyreek Hill, που δίχασε τις ΗΠΑ – Η ανακοίνωση της ομάδας του παίκτη

Βίντεο από την επεισοδιακή σύλληψη του αθλητή του NFL, Tyreek Hill, που δίχασε τις ΗΠΑ – Η ανακοίνωση της ομάδας του παίκτη

Σάλος προκλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την επεισοδιακή σύλληψη του αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου και αθλητή των Dolphins, Tyreek Hill, από την αστυνομία. Αιτία για το περιστατικό στάθηκε η επικίνδυνη οδήγηση του παίκτη.

Οι ΗΠΑ διχάστηκαν από το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον παίκτη και την αστυνομία, με την μια πλευρά να υποστηρίζει πως ο Hill δεν θέλησε να συνεργαστεί με τις Αρχές, έχοντας προκλητική συμπεριφορά, ενώ οι υποστηρικτές του αθλητή κάνουν λόγο για υπέρμετρη βία των αστυνομικών αρχών.

Το βίντεο έριξε φως στην υπόθεση

Οι κάμερες που είναι ενσωματωμένες στις στολές των αστυνομικών έδωσαν οριστική απάντηση στο τι ακριβώς συνέβη. Ο αστυνομικός που σταμάτησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Hill με τους συμπαίκτες του, χτύπησε το παράθυρο του οδηγού, θέλοντας να του μιλήσει. «Μη μου χτυπάς έτσι το παράθυρο», ακούγεται να λέει ο Hill στον αστυνομικό, ο οποίος με τη σειρά του ρώτησε τον Hill γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

 

Ο πρώτος αστυνομικός προσπάθησε να εξηγήσει ότι του χτύπησε το παράθυρο για να τον δει. Ο Hill φέρεται να έδωσε στον αστυνομικό το δίπλωμά του και μετά του είπε να κάνει ό,τι πρέπει για να φύγει και στη συνέχεια ανέβασε το παράθυρο. Ο αστυνομικός διαμαρτυρήθηκε για το παράθυρο και όταν ο Hill κατέβασε ελαφρώς το παράθυρο, οι αστυνομικοί διέταξαν τον Hill να βγει από το αυτοκίνητο.

Ο Hill ακούστηκε να λέει ότι επρόκειτο να βγει από το όχημα όταν ένας δεύτερος αστυνομικός τράβηξε την πόρτα του αυτοκινήτου και τράβηξε τον αθλητή των Dolphins έξω από το αυτοκίνητο και τον έριξε στο έδαφος με τη βοήθεια ενός τρίτου αστυνομικού. «Με συλλαμβάνουν» είπε ο Hill, ο οποίος κρατούσε το τηλέφωνό του και φαινόταν να έχει σε κλήση τον ατζέντη του Ντρου Ρόζενχαους εκείνη τη στιγμή, γράφει η New York Post. Στη συνέχεια, ο Χιλ φαινόταν να του περνούν χειροπέδες καθώς πολλοί αστυνομικοί τον περικύκλωναν.

 

Η ανακοίνωση των Dolphins

«Είμαστε λυπημένοι από την υπερβολικά επιθετική και βίαιη συμπεριφορά που ασκήθηκε προς τους Tyreek Hill, Calais Campbell και Jonnu Smith (σ.σ συμπαίκτες του Hill που εμφανίζονται στο βίντεο και τέθηκαν επίσης υπό κράτηση καθώς διαμαρτυρήθηκαν για την συμπεριφορά των αστυνομικών) από αστυνομικούς πριν από το χθεσινό παιχνίδι», αναφέρεται σε μέρος της ανακοίνωσης. «Είναι τρελό και σπαρακτικό να βλέπουμε τους ίδιους τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε να προστατεύουν την κοινότητά μας να χρησιμοποιούν τόσο περιττή βία και εχθρότητα απέναντι σε αυτούς τους παίκτες, αλλά είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι δεν τελειώνει κάθε τέτοια κατάσταση ειρηνικά, όπως είμαστε ευγνώμονες που συνέβη σε αυτή την περίπτωση.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Μήνες μετά το σκάνδαλο με το πρώτο χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκε και δεύτερο

• Ομοφοβική επίθεση στη Λεμεσό: Ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και τον προκάλεσε ο παραπονούμενος - Υπό κράτηση ο 29χρονος

• Επίθεση δέχθηκε τροχονόμος - Μετέβη στο νοσοκομείο - Τι αναφέρει η καταγγελία

• «Στάζουν» οι μαθητές - Τοποθετήθηκαν αλλά δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά και αφαίρεσαν ανεμιστήρες

• Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

• Χωρίς Διευθύντρια νηπιαγωγείο στην Ορόκλινη: Φωνάζουν οι γονείς - Τι απαντά στο «Τ» αρμόδιος του ΥΠΑΝ



Εποικοδομητική χωρίς κατάληξη η σύσκεψη για GSI:  Αναμένονται και άλλες συναντήσεις - Βίντεο

Εποικοδομητική χωρίς κατάληξη η σύσκεψη για GSI: Αναμένονται και άλλες συναντήσεις - Βίντεο

Χωρίς κατάληξη έληξε η σημερινή σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε από τις 15:45 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top