ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για GSI: «Εποικοδομητική η συζήτηση» - Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό

ΠτΔ για GSI: «Εποικοδομητική η συζήτηση» - Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό

Μαραθώνια η συζήτηση στο Προεδρικό για το μέλλον της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου,  μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνάντησης που διήρκησε περίπου τέσσερεις ώρες, ανέφερε «Η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται. Είναι πολύ εποικοδομητική».

Ο Πρόεδρος έφυγε από το Προεδρικό προκειμένου να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό κατά την παρουσίαση βιβλίου, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, του Συνδέσμου Ασυνόδευτων Φιλοξενηθέντων Παιδιών στην Ελλάδα την περίοδο 1974 - 1979, και μετά την παρουσίαση θα επιστρέψει στο Προεδρικό για τη σύσκεψη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται οτι ξεκίνησε γύρω στις 15:45, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, η κρίσιμη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο για το μέλλον της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, Great Sea Interconnector, αξίας €1,9 δισ.

Η Λευκωσία επιθυμεί τη διευκρίνiση κρίσιμων οικονομικών και νομικών πτυχών του μεγαλεπήβολου έργου, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το όλο ζήτημα, ενώ η Αθήνα αναδεικνύει το θέμα της βιωσιμότητας του έργου μέσω του Ρυθμιστικού Πλαισίου, όπως είχε δηλώσει ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Υπενθυμίζεται ότι η Kυβέρνηση είχε αποφασίσει επί της αρχής τη χρηματοδότηση του έργου με €125 εκατ. μέσω των εσόδων από το ταμείο ρύπων, χωρίς να λάβει τελική επίσημη απόφαση για το θέμα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ελληνικής εταιρείας καθώς και εκπρόσωπος της γαλλικής Nexans, της εταιρείας που ανέλαβε να κατασκευάσει το καλώδιο.

Από κυπριακής πλευράς συμμετέχουν επίσης ο Γενικός και ο Βοηθός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο Διευθυντής του Γραφείου του Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπόθεση Αββακούμ: Aυθεντικά τα βίντεο - Το δεύτερο χρηματοκιβώτιο και η λίστα 12 ατόμων υπεράσπισης των μοναχών

• Σύλληψη δυο φερόμενων διακινητών για τη βάρκα μεταναστών στο Ακρωτήρι - Ποιος ήταν ο προορισμός;

• Επίθεση δέχθηκε τροχονόμος - Μετέβη στο νοσοκομείο - Τι αναφέρει η καταγγελία

• «Στάζουν» οι μαθητές - Τοποθετήθηκαν αλλά δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά και αφαίρεσαν ανεμιστήρες

• Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

• Χωρίς Διευθύντρια νηπιαγωγείο στην Ορόκλινη: Φωνάζουν οι γονείς - Τι απαντά στο «Τ» αρμόδιος του ΥΠΑΝ



Βιαστικός και λιγομίλητος ο ΠτΔ για GSI: «Ήταν μια καλή επιλογή  να γίνει αυτή η συζήτηση» - Κλειστά στόματα για όσα ειπώθηκαν

Βιαστικός και λιγομίλητος ο ΠτΔ για GSI: «Ήταν μια καλή επιλογή να γίνει αυτή η συζήτηση» - Κλειστά στόματα για όσα ειπώθηκαν

Λιγομίλητος και βιαστικός ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πολύωρη σύσκεψη για το GSI , με την επιστροφή του στο Προεδρικό. Χωρίς κατάληξη έληξε η σημερινή σύσκεψη (10/9), η οποία ξεκίνησε από τις 15:45 στο Προεδρικό και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top