ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβουλευτική Ομάδα Κυπριακού του ΔΗΣΥ: «Οι προσπάθειες της δικής μας πλευράς επικεντρωθούν στην ουσία»

Συμβουλευτική Ομάδα Κυπριακού του ΔΗΣΥ: «Οι προσπάθειες της δικής μας πλευράς επικεντρωθούν στην ουσία»

Συνεδρίασε σήμερα, στην παρουσία της Προέδρου του ΔΗΣΥ κας. Αννίτας Δημητρίου, η Συμβουλευτική Ομάδα Κυπριακού του ΔΗΣΥ.

Κατά τη συνεδρία έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό Πρόβλημα και την προσπάθεια διάρρηξης του υφιστάμενου αδιεξόδου, ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και των επαφών του ΠτΔ στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πέραν της διαπίστωσης ότι η παράταση του υφιστάμενου αδιεξόδου ελαχιστοποιεί τις όποιες προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την μελλοντική ασφάλεια και ευημερία Ε/κ και Τ/κ, καθώς και ότι κύριος υπαίτιος του υφιστάμενου αδιεξόδου είναι η Τουρκία και οι αδιάλλακτες θέσεις που προβάλλει, τονίστηκε η ανάγκη όπως οι προσπάθειες της δικής μας πλευράς επικεντρωθούν στην ουσία και όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση του κυπριακού.

Ο ΔΗΣΥ επιθυμεί να επαναλάβει εκ νέου την προσήλωση του, στην εθνική προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο συμφωνημένο πλαίσιο, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπόθεση Αββακούμ: Aυθεντικά τα βίντεο - Το δεύτερο χρηματοκιβώτιο και η λίστα 12 ατόμων υπεράσπισης των μοναχών

• Σύλληψη δυο φερόμενων διακινητών για τη βάρκα μεταναστών στο Ακρωτήρι - Ποιος ήταν ο προορισμός;

• Επίθεση δέχθηκε τροχονόμος - Μετέβη στο νοσοκομείο - Τι αναφέρει η καταγγελία

• «Στάζουν» οι μαθητές - Τοποθετήθηκαν αλλά δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά και αφαίρεσαν ανεμιστήρες

• Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

• Χωρίς Διευθύντρια νηπιαγωγείο στην Ορόκλινη: Φωνάζουν οι γονείς - Τι απαντά στο «Τ» αρμόδιος του ΥΠΑΝ



Βιαστικός και λιγομίλητος ο ΠτΔ για GSI: «Ήταν μια καλή επιλογή  να γίνει αυτή η συζήτηση» - Κλειστά στόματα για όσα ειπώθηκαν

Βιαστικός και λιγομίλητος ο ΠτΔ για GSI: «Ήταν μια καλή επιλογή να γίνει αυτή η συζήτηση» - Κλειστά στόματα για όσα ειπώθηκαν

Λιγομίλητος και βιαστικός ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πολύωρη σύσκεψη για το GSI , με την επιστροφή του στο Προεδρικό. Χωρίς κατάληξη έληξε η σημερινή σύσκεψη (10/9), η οποία ξεκίνησε από τις 15:45 στο Προεδρικό και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top