ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ - «Είσαι δικτάτορας, καθαρίσαμε το χάος σου» - Δείτε βίντεο

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ - «Είσαι δικτάτορας, καθαρίσαμε το χάος σου» - Δείτε βίντεο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε αναλυτικά όσα συνέβησαν:

05:45 Η συζήτηση πηγαίνει στο χρώμα της επιδερμίδας της Χάρις

Σε ερώτηση του παρουσιαστή στον Τραμπ, κατά πόσο νομίζει πως έχει το δικαίωμα να ασχολείται με την εθνοτική καταγωγή της αντιπάλου του; Αν είναι μαύρη ή όχι. Ο ίδιος απάντησε πως καθόλου δεν με αφορά τι είναι. Η ίδια την μια έλεγε πως είμαι μαύρη και μετά πως δεν είναι. Η Κάμαλα Χάρις απάντησε πως είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί ο Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει την χώρα και ειδικά με την εθνοτική καταγωγή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διερευνηθεί με την κατηγορία πως αρνούνταν να νοικιάσει σπίτια σε μαύρες οικογένειες.

Είναι το ίδιο άτομο που πλήρωσε ολοσέλιδη καταχώρηση ζητώντας την εκτέλεση αφροαμερικανών και λατίνων. Των Πέντε του Σέντραλ Πάρκ. Είναι ο ίδιος που έλεγε ψέματα για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο της Αμερικής. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά τα πράγματα είπε η Κάμαλα Χάρις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν πως είναι η πιο διχαστική κυβέρνηση όλων των εποχών. Είχαν και άλλοι την ίδια θέση με εμένα για τους Πέντε του Σέντραλ Πάρκ. Αυτοί καταστρέφουν την χώρα μας και την οικονομία μας. Πάει να κρυφτεί από τον Μπαίντεν. Αυτή (η Χάρις) είναι ο Μπάιντεν. Δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι ο μεγαλύτερο πληθωρισμός της αμερικανικής ιστορίας.

Η Κάμαλα Χάρις ζήτησε να απαντήσει

05:30 Η επόμενη ερώτηση αφορά τον Ντόναλτν Τραμπ σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η θέση του Τζο Μπάιντεν είναι πως οι ΗΠΑ πρέπει να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και την Δημοκρατία στην Ουκρανία. Είπατε κύριε Τραμπ πως θα τελειώσετε τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια ημέρα. Πώς θα το κάνετε, ήταν η ερώτηση; Θέλετε η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο;

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν πως θέλει να σώσει ανθρώπινες ζωές και να σταματήσει ο πόλεμος. Κόσμος πεθαίνει κατά εκατομμύρια. Έχουμε μπει μέσα κατά 250 δισ. δολάρια, γιατί δεν τολμάτε να ζητήσετε από την Ευρώπη να πληρώσει. Εγώ τους έβαλα να πληρώσουν δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ. Πρέπει η Ευρώπη να ισοφαρίσει τα χρήματα των ΗΠΑ. Ξέρω πολύ καλά τον Ζελένσκι και τον Πούτιν. Με σέβονται. Δεν σέβονται τον Μπαίντεν, γιατί να τον σεβαστούν; Δεν έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Πούτιν δύο χρόνια. Δεν θα είχε συμβεί αυτό με εμένα.

Μάλιστα όταν είδα τον Πούτιν, έχοντας δυστυχώς φύγει από το πόστο (το Οβάλ Γραφείο), δυστυχώς γιατί όλα πήγαν κατά διαόλου, είδα πως ο Πούτιν έχτιζε στρατό. Ο Τζο Μπάιντεν δεν το σταμάτησε. Τώρα βρισκόμαστε στο χείλος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί μην γελιέστε αυτό είναι το διακύβευμα. Που είναι ο πρόεδρός μας; Τον πέταξαν από το γραφείο σαν το σκυλί. Ζει άραγε ο πρόεδρός μας; Τότε ο παρουσιαστής τον διέκοψε ρωτώντας ξανά: Θέλετε να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο; Για να λάβει την απάντηση πως «Θέλω να τελειώσει αυτός ο πόλεμος».

Η Χάρις ρωτήθηκε επίσης πως θα χειριστεί τον πρόεδρο Πούτιν. Η Κάμαλα Χάρις είπε πως για να τελειώσει ο πόλεμος σε 1 ημέρα, σημαίνει πως ο πρόεδρος Τραμπ θα παραδώσει την Ουκρανία. Εγώ συναντήθηκα με τον Ζελένσκι και αργότερα μαζέψαμε 50 χώρες να βοηθήσουμε την Ουκρανία και για αυτό η Ουκρανία στέκει ακόμα ελεύθερη. Η ατζέντα του Πούτιν δεν περιλαμβάνει μόνο την Ουκρανία. Για αυτό οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι ευγνώμονες που δεν είναι ο Τραμπ στην εξουσία.

Ενώ ο Πούτιν τώρα θα ήταν στο Κίεβο και μετά θα ακολουθούσε η Πολωνία.

Ο Πούτιν θα καθόταν στην Μόσχα και δεν θα έχανε 300.000 άντρες και γυναίκες. Ο Πούτιν έχει πυρηνικά όπλα και εν τέλει μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ή και όχι. Κανείς δεν θέλει να το συζητά. Στείλανε την Κάμαλα Χάρις να διαπραγματευτεί με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν και μετά από τρεις μέρες ξεκίνησε ο πόλεμος. Είναι πολύ κακή διαπραγματεύτρια.

Κυρία Χάρις, διαπραγματευτήκατε με τον Πούτιν; Αυτό είναι ακόμα ένα ψέμα απάντησε η Χάρις. Όταν συνάντησα τον Ζελένσκι είχαμε ήδη συναντηθεί 5 φορές. Στην συνέχεια είπε πως ο Τραμπ θέλει τους δυνατούς άντρες όχι τους δημοκράτες. Πρέπει να πολεμάμε για τις αρχές μας και όχι να τις πουλάμε για κολακείες, έκλεισε η Χάρις.

Στην συνέχεια ο Τραμπ είπε πως στρίμωξε τις χώρες τις Ευρώπης, να πληρώσουν για το ΝΑΤΟ.

Η Κάμαλα Χάρις ερωτήθηκε μετά αν θα έπρεπε να φύγουν από το Αφγανιστάν. Απάντησε πως ορθά αφήσαμε το Αφγανιστάν και καλώς γλιτώσαμε 300 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Ο Τραμπ έκανε την χειρότερη συμφωνία που έχει υπάρξει ποτέ. Έκανε στην άκρη την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και διαπραγματεύτηκε απευθείας με τους Ταλιμπάν. Μια τρομοκρατική οργάνωση. Οι διαπραγματεύσεις περιείχαν την απελευθέρωση 5.000 Ταλιμπάν τρομοκρατών και μάλιστα κάλεσε του Ταλιμπάν στο Καμπ Ντέιβιντ! Ένα ιερό μέρος για τους Αμερικανούς. Γιατί δεν έκτιμά τον ρόλο του αμερικανού προέδρου. Είναι εμφανές αυτό από τον τρόπο που δεν εκτιμά τους στρατιώτες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως τότε οι Ταλιμπάν σκότωναν τους στρατιώτες μας με ελεύθερους σκοπευτές. Τότε μπλέχτηκα. Αρχηγός τους ήταν ο Αμπντούλ. Ακόμα είναι αρχηγός τους ο Αμπντούλ! Μου είπε, γιατί μου στέλνεις φωτογραφία τους σπιτιού μου; Του ζήτησα να σταματήσει αμέσως να σκοτώνει τους στρατιώτες μου και το έκανε. Αυτοί οι άνθρωποι, οι Δημοκρατικοί, έκαναν την χειρότερη αποχώρηση όλων των εποχών.

05:17 Η συζήτηση πηγαίνει στον «πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς»

Η Κάμαλα Χάρις ερωτήθηκε πρώτη για την δήλωσή της προ εννιά μηνών πως το «Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά έχει σημασία ο τρόπος». Στην συνέχεια ρωτήθηκε τι θα γίνει με τους ομήρους και πως θα τα καταφέρει. Η Κάμαλα Χάρις ανέφερε πως την 7η Οκτωβρίου η Χαμάς κατέσφαξε 1.200 άτομα και πολλές γυναίκες βιάστηκαν. Οπότε το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Αλλά έχουν πεθάνει αθώοι Παλαιστίνιοι και πως πρέπει να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος τώρα και να υπάρχει ασφάλεια για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους. Συνέχισε πως πάντα θα προστατεύει το Ισραήλ έναντι του Ιράν και των συνεργατών του, αλλά και πως οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα στο δικό τους κράτος.

Την ίδια ερώτηση έλαβε ο πρώην πρόεδρος Τραμπ και τον τρόπο που θα χειριστεί τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και την Χαμάς. «Αν ήμουν πρόεδρος», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θα υπήρχε ο πόλεμος στην Γάζα. Η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία. Τον ξέρω τον Πούτιν. Δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Με την Χάρις πρόεδρο το Ισραήλ θα καταστραφεί. Θα καταστραφεί σε δύο χρόνια, συνέχισε. Μισεί το Ισραήλ και με τον τρόπο της μισεί και τους Άραβες. Θα ανατιναχτούν όλοι, Άραβες και Εβραίοι, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. Το Ιράν δεν είχε δύναμη και χρήματα υπό την προεδρία μου, ήταν χρεοκωπημένο. Τώρα το Ιράν έχει λεφτά να χρηματοδοτήσει τη Χαμάς. Έχει 200 δισ. δολάρια. Κοιτάξτε τις γίνεται με τους Χούθι.

Η αντιπρόεδρος Χάρις ρωτήθηκε αν μισεί το Ισραήλ. Απάντησε πως όλη μου τη ζωή στηρίζω το Ισραήλ και είναι γνωστό. Ο Ντόναλντ Τραμπ θαυμάζει και στηρίζει δικτάτορες. Είχε πει στον Πούτιν πως μπορεί να κάνει οτιδήποτε θέλει. Είναι γνωστό πως ανταλάσσει ερωτικά γράμματα με τον Κιμ Γιονγκ Ούν και πως όλοι αυτοί οι δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες σε στηρίζουν, γιατί ξέρουν πως μπορούν να σε κάνουν ότι θέλουν με κολακείες ή χάρες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως η Κάμαλα Χάρις είναι αδύναμη που φέρνει άτομα από 150 χώρες του κόσμου και κάνει τον υπόλοιπο κόσμο ασφαλή. Ο Πούτιν δήλωσε πως την στηρίζει και πιστεύω πως το εννοούσε συνέχισε ο Τραμπ. Γιατί έχει κάνει τόσα πολλά ο Πούτιν και την γλίτωσε. Είναι αδύναμοι.

05:11 Για την ήττα του στις εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε αν αναγνωρίζει τώρα την ήττα του στις εκλογές του 2020. Ο ίδιος απάντησε πως δεν αναγνωρίζει την ήττα και πως όποιος και να ρωτήσετε θα σας πει το ίδιο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τείχη εναντίον των μεταναστών που θα έρθουν εδώ να ψηφίσουν, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κάμαλα Χάρις είπε πως ο αμερικανικός λαός δεν έχει την πολυτέλεια να έχει έναν τέτοιο πρόεδρο των ΗΠΑ. Επειδή, όπως είπε η Κάμαλα Χάρις, ταξιδεύω πολύ, οι παγκόσμιοι ηγέτες γελάνε με τον Ντόναλντ Τραμπ, οι στρατιωτικοί ηγέτες το ίδιο. Ο αμερικανικός λαός αξίζει καλύτερα, ανέφερε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως ο Βίκτορ Όρμπαν είπε πως όλος ο κόσμος έχει πάει χάλια γιατί λείπει ο Ντόναλντ Τραμπ. Με τον Ντόναλντ Τραμπ φοβούνταν η Κίνα, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα και πως ο Τραμπ έχαιρε σεβασμού στον κόσμο.

Στην συνέχεια ανέφερε πως ο Τζο Μπάιντεν μισεί την Χάρις και πως ήταν ένας αδύναμος πρόεδρος.

05:03 Η αλλαγή προεδρίας κάνοντας σεβαστή την απόφαση των εκλογέων

Ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε για την 6η Ιανουαρίου, όταν και είπε στους οπαδούς του να βαδίσουν προς το Καπιτώλιο, καθώς οι «Δημοκρατικοί τους έκλεψαν τις εκλογές». Ο παρουσιαστής τόνισε πως έγιναν πολλά εγκλήματα εκείνη την μέρα. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανταπάντησε πως κανένας αστυνομικός δεν πέθανε από τους οπαδούς του. Αντίθετα οι μετανάστες αυτηνής (της Χάρις) έρχονται εδώ και σκοτώνουν κόσμο. Πότε θα δικαστούν αυτοί οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο που έρχονται εδώ και πέφτει η εγκληματικότητα από τον υπόλοιπο κόσμο; Πότε θα δικαστούν;

Ο παρουσιαστής ξαναρώτησε αν μετανιώνει για κάποια απόφασή του την 6η Ιανουαρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως δεν ευθύνεται αυτός για τους διαδηλωτές και πως δεν ήταν υπεύθυνος για την φύλαξη του Καπιτωλίου.

Η Κάμαλα Χάρις είπε πως βρίσκονταν στο Καπιτώλιο εκείνη τη μέρα και πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τους οπαδούς του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ήταν και το Σάρλοτσβιλ. Τι είπε ο πρόεδρος τότε;

Πως ήταν και καλά παιδιά ανάμεσά τους. Η αντιπρόεδρος είπε πως είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα. Να αγωνιστούμε για τη χώρα, την Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. «Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως αν δεν κερδίσει αυτές τις εκλογές θα γίνει μακελειό» είπε η Χάρις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως δεν έγινε τίποτα στο Καπιτώλιο. Πως το έχουν εφεύρει οι εφημερίδες. Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας τι κάνετε για όλα αυτά τα εκατομμύρια των μεταναστών. Πάμε τώρα να υπογράψουμε ένα νομοσχέδιο να κλείσουμε τα σύνορα, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

04:56 Οι αλλαγές στην στάση της Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις ρωτήθηκε για τις αλλαγές απόψεων σε ζητήματα όπως η εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω fracking ή η οπλοκατοχή.

Απάντησε πως δεν πρόκειται να απαγορέψει το fracking απλά υποστηρίζει τις πολλές διαφορετικές μεθόδους παραγωγής ενέργειας. Σκοπός της είναι να μην στηρίζονται οι ΗΠΑ σε ξένη ενέργεια. Έφερε σε αντίθεση την μητέρα της και την ίδια σε σχέση με τον Τραμπ. Πως οι ίδιες έκαναν οικονομία και έργο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ χρεωκώπησε πολλές φορές ή παρίστανε τον πλούσιο με τα λεφτά του μπαμπά.

Ο πρώη νπρόεδρος απάντησε πως πήρε από τον πατέρα του κάποια χρήματα και τα μετέτρεψε σε δισεκατομμύρια.

Κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις πως ζήτησε την αποχρηματοδότηση των αστυνομικών της Μινεσότα. Κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις πως μάζευε χρήματα για να αποφυλακιστούν δολοφόνοι, πως θα απαγορέψει το fracking, θα κάνει αλλαγές φύλου σε μετανάστες κρατουμένους με χρήματα των φορολογουμένων και πως θα «κατασχέσει τα όπλα σας». Ενώ καταφέρθηκε ενάντια στις πράσινες μορφές ενέργειας.

04:36 Η θεματική μετακινείται στο μεταναστευτικό

Πρώτη οφείλει να απαντήσει η Κάμαλα Χάρις, με τον παρουσιαστή να αναφέρει πως η κυβέρνηση είχε κάποιες από τις χειρότερες επιδόσεις όλων των εποχών που άρχισαν να αλλάζουν τους τελευταίους έξι μήνες πριν τις εκλογές.

Η Κάμαλα Χάρις υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Μπάιντεν, για την ασφάλεια των συνόρων, την καταπολέμηση του τράφικινγκ και του εμπορίου ναρκωτικών και της φαιντανύλης. Στηρίζοντας πως η κυβέρνηση Μπάιντεν χτύπησε το διεθνικό έγκλημα, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατήρησαν το πρόβλημα καταψηφίζοντας νομοσχέδιο των Δημοκρατικών που θα ενδυνάμωνε την φύλαξη των συνόρων.

Συνέχισε λέγοντας πως στις ομιλίες του ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει για φανταστικά πρόσωπα, τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, αναφέρει πως οι ανεμόμυλοι θεραπεύουν τον καρκίνο και πως οι θεατές φεύγουν από τις εκδηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ πρόωρα.

Ο παρουσιαστής ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί σκότωσαν το νομοσχέδιο που θα ενδυνάμωνε την φύλαξη των συνόρων. Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ προτίμησε να αναφερθεί πως δεν φεύγουν οι θεατές από τις ομιλίες του, ενώστις δικές της δεν πατάει ψυχή παρότι τους φέρνει από μακριά με πούλμαν. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν πως έβαλε «εκατομμύρια εκατομμυρίων μετανάστες στην χώρα». Ενώ επανέλαβε ένα γνωστό συνομωσιολογικό ψέμα πως οι μετανάστες τρώνε τα κατοικίδια των Αμερικανών πολιτών και πως η Κάμαλα Χάρις καταστρέφει την χώρα και πως θα κάνει την χώρα Βενεζουέλα.

Ο παρουσιαστής αναγκάστηκε να διαψεύσει το ψέμα αυτό, λέγοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για μετανάστες που τρώνε σκύλους και γάτες.

Η Κάμαλα Χάρις ανέφερε πως έχει την στήριξη 200+ Ρεπουμπλικανών που δούλευαν στις κυβερνήσεις Μπους ή στην κυβέρνηση Τραμπ. Ανέφερε πως στρατηγοί λένε πως «Ο Τραμπ θα καταστρέψει την χώρα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως τους απέλυσε όλους επειδή έκαναν κακή δουλειά. Είπε πως οι Δημοκρατικοί έπρεπε να απολύσουν τους στρατηγούς που έκαναν κακή δουλειά. Ενώ οι Δημοκρατικοί δεν απολύουν όσους κάνουν κακή δουλειά. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως έχει περισσότερους ψήφους από όσους έχει πάρει ποτέ πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε πως θα κάνει την μεγαλύτερη επιχείρηση απελάσεων όλων των εποχών. Πως θα απελάσει 11.000.000 άτομα ή περισσότερα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν πως οι άλλες χώρες έβγαζαν εγκληματίες από τις φυλακές και τους έδιναν στην Χάρις. Κατηγόρησε την Χάρις πως οι μετανάστες της κατέστρεψαν τον συνεκτικό ιστό της κοινωνίας και πως ανέβηκε η εγκληματικότητα και το έγκλημα των μεταναστών. Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου πως η εγκληματικότητα έχει πέσει, ο Τραμπ είπε πως οι Δημοκρατικοί κορόιδεψαν το FBI.

Η Χάρις με την σειρά της απαρίθμησε τις καταδίκες του Ντόναλντ Τραμπ και το γεγονός πως ζήτησε να απολυθούν 46.000 ένστολοι. Η αντιπρόεδρος Χάρις είπε πως τα πραγματικά προβλήματα είναι η ακρίβεια και η οικονομία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανταπάντησε πως οι κατηγορίες εναντίον του ήταν όλες από τους Δημοκρατικούς, από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Κάμαλα Χάρις απάντησε στην κατηγορία της χρήσης της δικαιοσύνης ως όπλο εναντίον του πρώην προέδρου Τραμπ, λέγοντας πως πρέπει να δούμε πως το Ανώτατο Δικαστήριο δίνει ασυλία υπέρ του Τραμπ για την επόμενη θητεία και αν αυτό είναι κάτι που θέλει ο αμερικανικός λαός. Καθώς ούτε τα δικαστήρια μπορούν να τον ελέγξουν, ούτε ο αντιπρόεδρός τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι για τα ψέματα των Δημοκρατικών.

04:18 Η άμβλωση στο προσκήνιο

Η ερώτηση στον Ντόναλντ Τραμπ ήταν αν οι γυναίκες μπορούν να εμπιστευτούν τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των αμβλώσεων έχοντας αλλάξει γνώμη τόσες πολλές φορές. Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε αρχικά τους Δημοκρατικούς πως επέτρεπαν την άμβλωση στον ένατο μήνα στην Δυτική Βιρτζίνια. Ή πως επιτρέπεται να αποφασίζουν μετά την γέννηση. Πως εκτελούν νεογέννητα μωρά! Κάτι που δεν ισχύει. Οι Δημοκράτες είναι ριζοσπάστες σε αυτά είπε. Ενώ επανέλαβα πως οι Δημοκρατικοί θέλουν εκτελέσεις νεογέννητων μωρών.

Συνέχισε πως το Ανώτατο Δικαστήριο κατήργησε την απόφαση Roe vs Wade και σωστά κατ’ εκείνον, παραδεχόμενος πως τοποθέτησε συντηρητικούς δικατές. Λέγοντας πως μετά είναι ζήτημα πολιτείας τι θα αποφασίσουν και πως είναι στα χέρια του λαού η απόφαση. Η Λίντσεϊ Ντέιβις ανέφερε στο τέλος της απάντησης πως σε καμία πολιτεία δεν υπάρχει άμβλωση στα παιδιά που γενιούνται! Πως δεν εκτελούνται παιδιά.

Στην ίδια ερώτηση η Κάμαλα Χάρις στάθηκε στην ολική απαγόρευση σε περισσότερες από 20 πολιτείες, όπου δεν επιτρέπεται η άμβλωση ούτε σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας. Η κυβέρνηση και ειδικά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να ορίζει στις γυναίκες τι θα κάνουν. Ενώ η Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον Τραμπ πως κινδυνεύουν γυναίκες από προβλήματα στον τοκετό, καθώς φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο να κάνουν άμβλωση για ιατρικούς λόγους. Τον κατηγόρησε πως θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις σε όλη την χώρα. Και πως συγκεκριμένες αποφάσεις για το τι πρέπει να κάνει κάποιος με το σώμα του, δεν πρέπει να επαφίεται στην κυβέρνηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις πως λέει ψέματα, λέγοντας πως δίνει την δύναμη στον λαό και πως δεν θα υπογράψει εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα φοιτητικά δάνεια, στα οποία όπως κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς, δεν κράτησαν τον λόγο τους και δεν λένε για αυτά αλλά για τις αμβλώσεις. Στάθηκε στο γεγονός πως «η αμερικανική κοινωνία διχάζεται με τις αμβλώσεις για 52 χρόνια». Κάτι αληθές.

Η Κάμαλα Χάρις με την σειρά της είπε πως θα επαναφέρει όλες τις διατάξεις της απόφασης Roe vs Wade και κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για το ψέμα πως δολοφονούν παιδιά μετά την γέννηση. Στην συνέχεια κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως αρνούνται ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς όπως η τεχνητή γονιμοποίηση.

Ο Τραμπ κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις πως λέει ψέματα για το ζήτημα της τεχνητής γονιμοποίησης. Ενώ επανέλαβε πως από τον 7ο έως τον 9ο μήνα ακόμα και μετά την γέννηση οι αμερικανίδες μπορούν να κάνουν άμβλωση.

Είναι κατανοητό πως στην Ελλάδα, θα γιούχατε το κοινό μια τέτοια απάντηση, όμως στην Αμερική όσο κατάφωρο ψέμα και να είναι κάτι, αναγάγεται σε ζήτημα «γνώμης».

04:04 Η πρώτη ερώτηση αφορά την οικονομία

Η Κάμαλα Χάρις ρωτήθηκε αν η οικονομία είναι καλύτερη τώρα σε σχέση με πριν από 4 χρόνια. Η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε σε κάποιες επιχορηγήσεις προς τις οικογένειες καθώς και πως η ίδια είναι παιδί της μεσαίας τάξης. Τονίζει πως υπάρχει ανεπάρκεια στέγης και σκοπεύει να δώσει φοροελαφρύνσεις στις νέες οικογένειες. Αναφέρει πως σκοπός της είναι να δώσει έκπτωση φόρου και πως σκοπεύει να στηρίξει τις νέες επιχειρήσεις. Στον αντίποδα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως θέλει να δώσει φοροελαφρύνσεις μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Με την σειρά του ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν για τον πληθωρισμό και τις «κακές επιδόσεις στην οικονομία». Στην συνέχεια κατηγόρησε πως «έρχονται μετανάστες από τις φυλακές και παίρνους τις δουλειές των Ισπανόφωνων και των Αφροαμερικανών». Θέλουμε να τους διώξουμε και να τους διώξουμε γρήγορα.

Απαντώντας η Κάμαλα Χάρις, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως οι Δημοκρατικοί παρέλαβαν «καμένη γη» σε πάρα πολλά επίπεδα και τον κατηγόρησε για τα ψέματα που σκοπεύει να πει και την ονοματοδοσία των αντιπάλων του ή κατηγορίες χωρίς επιχειρήματα. Δήλωσε πως θα είναι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως θα κόψει φόρους και πως θα δημιουργήσει μια τέλεια οικονομία. Είπε πως έκανε εξαιρετική δουλειά με την οικονομία και πως η Αμερική έσωσε τον πλανήτη, έσωσε τον στρατό, αλλά δεν αναφέρεται η καλή δουλειά που έκανε στην Πανδημία.

Η Χάρις με την σειρά της ανταπάντησε πως ο Τραμπ δεν θα κάνει τίποτα για εσάς, αλλά θα φέρει φοροελαφρύνσεις για τους πολύ πλούσιους. Κατηγόρησε τον Τραμπ πως θα καταστρέψει την οικονομία, δημιουργώντας τεράστιο χρέος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως έχει ένα σπουδαίο σχέδιο για την οικονομία που το έχει παρουσιάσει σε καθηγητές. Η Κάμαλα Χάρις θα τηρήσει την οικονομική πολιτική του Μπάιντεν, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, μια αναμενόμενη κατηγορία καθώς οι αμερικανοί είναι απογοητευμένοι από την οικονομία. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως πήρε εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε φόρους από την Κίνα και πως δεν υπήρχε ο παραμικρός πληθωρισμός. Αυτοί κατέστρεψαν την οικονομία είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κάμαλα Χάρις ρωτήθηκε να σχολιάσει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν κράτησε κάποιους δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ. Η Κάμαλα Χάρις επιτέθηκε άμεσα λέγοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ πούλησε της χώρα δίνοντας στην Κίνα την δημιουργία τσιπ.

Άμεσα ο Ντόναλντ Τραμπ την κατηγόρησε ως «μαρξίστρια» και πως ο πατέρας της είναι μαρξιστής, κάτι που ο ίδιος χρησιμοποιεί ως κατηγορία.

04:05 Στην σκηνή οι δύο μονομάχοι

04:00 Το debate μόλις ξεκίνησε

Συντονίζουν οι Ντέιβιντ Μιουρ και Λίντσεϊ Ντέιβις.

03:56 Όλα είναι έτοιμα για την μονομαχία των Χάρις-Τραμπ

Η πόλωση μεταξύ των αμερικανών είναι μεγάλη. Ελάχιστοι περιμένουν να ενημερωθούν σχετικά με τις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ (μόλις ένα 9%), όμως στον αντίποδα, ένα μεγάλο ποσοστό των αμερικανών πολιτών περιμένει να δει την Κάμαλα Χάρις στην τηλεμαχία ώστε να σχηματίσει μια πιο ασφαλή άποψη σε ποσοστό 28%.

Πηγή: in.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Το δωδεκάθεο στο Netflix - Kaos: Μαύρος ο Θησέας, μαφιόζος ο Ποσειδώνας, ιντερσέξ ο Κέρβερος - Δείτε βίντεο

• Φωτιά σε όχημα στην Πάφο: Όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης - Αποκλείστηκε η σκηνή



ΔΗΠΑ: Restart με Πολιτική Γραμματεία- Οι επόμενες κινήσεις και Συνέδριο

ΔΗΠΑ: Restart με Πολιτική Γραμματεία- Οι επόμενες κινήσεις και Συνέδριο

Σε ρυθμούς εσωκομματικών διεργασιών επιστρέφει η ΔΗΠΑ μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού, κάνοντας αρχή με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του πολιτικού γραφείου, σήμερα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top