ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΠΑ: Restart με Πολιτική Γραμματεία- Οι επόμενες κινήσεις και Συνέδριο

ΔΗΠΑ: Restart με Πολιτική Γραμματεία- Οι επόμενες κινήσεις και Συνέδριο

Σε ρυθμούς εσωκομματικών διεργασιών επιστρέφει η ΔΗΠΑ μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού, κάνοντας αρχή με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του πολιτικού γραφείου, σήμερα το απόγευμα.

Τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα δώσουν συνέχεια στην ανταλλαγή απόψεων που ξεκίνησαν λίγο μετά τις διπλές εκλογές του Ιουνίου και έμειναν μετέωρες, λόγω του έκτακτου προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο Μάριος Καρογιάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστούν σε γενικές γραμμές τα επόμενα βήματα, ενώ το σώμα θα προβεί σε κωδικοποίηση θέσεων και απόψεων που αφορούν στην εσωτερική λειτουργία της παράταξης.

Στη συνεδρίαση δεν αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως εσωκομματικές εκλογές ή οι σχέσεις με την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, αν και το τελευταίο απασχολεί αρκετά στελέχη της παράταξης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά, όπως η περίπτωση του βουλευτή Αλέκου Τρυφωνίδη, που θα απουσιάζει από τη σημερινή συνεδρίαση, αφού βρίσκεται στο εξωτερικό, σε κοινοβουλευτική αποστολή.  

Πολιτικό συνέδριο ή εκλογές

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, είχαν ακουστεί αρκετές απόψεις σε ότι αφορά την πραγματοποίηση ενός πολιτικού συνεδρίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν αποκλείεται να συζητηθούν και κάποιες άλλες κινήσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνει η παράταξη, που μετρά απώλειες από την ήττα των διπλών εκλογών.

Όπως δήλωσε στο «T» πηγή από κόμμα, «πρέπει να βάλουμε τη λειτουργία του κόμματος πολιτικά και διοικητικά, σε μία νέα αρχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών στη ΔΗΠΑ στο άμεσο μέλλον δεν φαίνεται να τυγχάνει ευρείας αποδοχής, με δεδομένο ότι η θητεία της παρούσας ηγεσίας λήγει τον Φεβρουάριο του 2026, πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο, του ίδιου χρόνου. Με αυτό το δεδομένο, δεν αποκλείεται η παρούσα ηγεσία να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εκλογές ΗΠΑ 2024: Ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ - «Είσαι δικτάτορας, καθαρίσαμε το χάος σου» - Δείτε βίντεο

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Το δωδεκάθεο στο Netflix - Kaos: Μαύρος ο Θησέας, μαφιόζος ο Ποσειδώνας, ιντερσέξ ο Κέρβερος - Δείτε βίντεο

• Φωτιά σε όχημα στην Πάφο: Όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης - Αποκλείστηκε η σκηνή



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top