ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

Καμία καθυστέρηση δεν παρουσιάζεται στην εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία διαβεβαιώνει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, δήλωσε πως γίνονται συχνές συνεδριάσεις της Αρχής με το Υπουργείο Παιδείας για τον καλύτερο προγραμματισμό.

«Η ΑΗΚ διατηρεί άψογη συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Παιδείας όσο και τις σχολικές εφορείες, ιδιαίτερα μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων το 2023 σε πάνω από 400 σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο», σημείωσε η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Όπως εξήγησε, μετά την εγκατάσταση των κλιματιστικών, ο ηλεκτρολόγος θα καταθέσει τα ηλεκτρολογικά σχέδια στην ΑΗΚ. Με τη σειρά της, η ΑΗΚ θα στείλει επιθεωρητές στα σχολεία για να ελέγξει ότι η εγκατάσταση έγινε σωστά και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. «Για μας, πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια, ειδικά στα σχολεία όπου βρίσκονται παιδιά. Η ΑΗΚ διεξάγει αυστηρούς ελέγχους για να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Από τη μέρα που θα λάβουμε τα ηλεκτρολογικά σχέδια, θα διευθετηθούν ραντεβού με τους επιθεωρητές στα σχολεία και το συντομότερο δυνατόν θα διενεργηθεί ο έλεγχος. Με την έγκριση των σχεδίων από τους επιθεωρητές, κλιμάκιο της ΑΗΚ εντός της ίδιας μέρας, θα ενώσει στο σύστημα τα κλιματιστικά για να λειτουργήσουν. Μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι δεν έχουμε λάβει κάποια σχέδια», υπέδειξε η εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής.

Η ΑΗΚ έχει ήδη λάβει το απόγευμα της Τρίτης τα ηλεκτρολογικά σχέδια για τέσσερα σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας και σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από τη Σχολική Εφορεία Λευκωσίας, θα κατατεθούν το πρωί της Τετάρτης σχέδια για άλλα έξι σχολεία. «Ως ΑΗΚ θα κινηθούμε τάχιστα. Έχουμε δεσμευτεί προς το Υπουργείο Παιδείας ότι θα δώσουμε προτεραιότητα για τροποποίηση των ραντεβού για τις επιθεωρήσεις. Θα δουλέψουμε υπερωρίες για να γίνουν όλα όσα πρέπει έγκαιρα», τόνισε η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εκλογές ΗΠΑ 2024: Ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ - «Είσαι δικτάτορας, καθαρίσαμε το χάος σου» - Δείτε βίντεο

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Το δωδεκάθεο στο Netflix - Kaos: Μαύρος ο Θησέας, μαφιόζος ο Ποσειδώνας, ιντερσέξ ο Κέρβερος - Δείτε βίντεο

• Φωτιά σε όχημα στην Πάφο: Όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης - Αποκλείστηκε η σκηνή



ΔΗΠΑ: Restart με Πολιτική Γραμματεία- Οι επόμενες κινήσεις και Συνέδριο

ΔΗΠΑ: Restart με Πολιτική Γραμματεία- Οι επόμενες κινήσεις και Συνέδριο

Σε ρυθμούς εσωκομματικών διεργασιών επιστρέφει η ΔΗΠΑ μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού, κάνοντας αρχή με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του πολιτικού γραφείου, σήμερα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top