ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

H χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα της πλειοψηφίας των εφημερίδων σήμερα, με πληροφορίες για το τι διημείφθη και με προβολή των δηλώσεων του ΠτΔ και των Υπουργών Ενέργειας των δύο χωρών. Προβάλλονται επίσης ζητήματα που αφορούν τις πολλαπλές συντάξεις, τη συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου στη δίκη για τη Μονή Αββακούμ και τα όσα λέχθηκαν χθες στη Βουλή για τις εκταφές αγνοουμένων στο Πέντε Μίλι.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Επιμένει να θέλει τη σύνταξη των 1013 ευρώ ο πρόεδρος» και γράφει ότι εξαιρεί τον εαυτό του από την αποποίηση των συντάξεων παρά το ότι δεν πληρώνει κανένα λογαριασμό. Αλλού αναφέρει ότι ξεκίνησε το ροκάνισμα του χρόνου και ότι η χθεσινή σύσκεψη για τον GSI ήταν χωρίς κατάληξη. Η «Α» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για απόφαση στη δίκη για τη Μονή Αββακούμ.

«Κράτησαν ζωντανή την ηλεκτρική διασύνδεση» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι η διαβούλευση συνεχίζεται σήμερα σε νέα τηλεδιάσκεψη. Ο «Π» γράφει σε άλλο θέμα ότι χρειάζεται μόνο ηθικό ανάστημα για τις πολλαπλές συντάξεις και την αποποίησή τους και προβάλλει παραδείγματα πολιτικών που το έπραξαν στο παρελθόν. Επίσης αναφορά γίνεται στις αποφάσεις για τους μοναχούς της Μονής Αββακούμ που μάλλον ανακοινώνονται σήμερα.

Ο Φιλελεύθερος με τίτλο στο κύριό του θέμα «Ούτε ναι, ούτε όχι για το καλώδιο» γράφει ότι χαρακτήρισαν εποικοδομητική τη συνάντηση όλοι αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Ο «Φ» σε άλλο θέμα προβάλλει καταγγελίες από κατοίκους περιοχής της Λάρνακας για ασυνόδευτους μετανάστες που τοποθετήθηκαν σε στέγη ευγηρίας. Επίσης γράφει ότι παραγγέλθηκαν 145.000 εμβόλια για τη γρίπη.

«Αποφάσισαν να συνεχίσουν το διάλογο για να αποφευχθεί ναυάγιο για GSI» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει για σκληρό και πολυεπίπεδο «παζάρι» στη σύσκεψη στο Προεδρικό. Γράφει αλλού ότι ξεκίνησαν οι εκσκαφές για τους πρώτους αγνοούμενους της εισβολής στο Πέντε Μίλι. Η «Χ» προβάλλει και πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη λειψυδρία.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εκσκαφές για να εντοπιστούν τα πρώτα θύματα της εισβολής του ‘74» και αναφέρεται στα όσα λέχθηκαν χθες στη Βουλή για την πορεία των ερευνών για εντοπισμό αγνοουμένων. Αλλού προβάλλει τις καταγγελίες για σεξιστική συμπεριφορά εναντίον γυναικών εντός της Αστυνομίας. Προβάλλει και τις ανακοινώσεις για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Επαφές για πώληση της JCC στη Euronet» γράφει στο κύριό της θέμα ότι αλλάζει χέρια η εταιρεία που έχει ηγετική θέση στον κλάδο της επεξεργασίας καρτών και στις μεθόδους πληρωμών. Αλλού προβάλλει τη σύσκεψη για την διασύνδεση Κύπρου -Ελλάδας που έληξε «χωρίς λευκό καπνό». Γράφει επίσης για τις εκτιμήσεις του ΠΟΕ για τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εκλογές ΗΠΑ 2024: Ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ - «Είσαι δικτάτορας, καθαρίσαμε το χάος σου» - Δείτε βίντεο

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Το δωδεκάθεο στο Netflix - Kaos: Μαύρος ο Θησέας, μαφιόζος ο Ποσειδώνας, ιντερσέξ ο Κέρβερος - Δείτε βίντεο

• Φωτιά σε όχημα στην Πάφο: Όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης - Αποκλείστηκε η σκηνή

• Τζόκερ: «Χαμογέλασε» η τύχη σε Κύπριο – Με πόσα γέμισε το πορτοφόλι του



ΔΗΠΑ: Restart με Πολιτική Γραμματεία- Οι επόμενες κινήσεις και Συνέδριο

ΔΗΠΑ: Restart με Πολιτική Γραμματεία- Οι επόμενες κινήσεις και Συνέδριο

Σε ρυθμούς εσωκομματικών διεργασιών επιστρέφει η ΔΗΠΑ μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού, κάνοντας αρχή με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του πολιτικού γραφείου, σήμερα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top