ΔΙΕΘΝΗ

11η Σεπτεμβρίου: Από καρκίνους και άλλες ασθένειες υποφέρουν 45.000 διασώστες και πολίτες από την πτώση των Δίδυμων Πύργων

11η Σεπτεμβρίου: Από καρκίνους και άλλες ασθένειες υποφέρουν 45.000 διασώστες και πολίτες από την πτώση των Δίδυμων Πύργων

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι ζουν με τις σωματικές συνέπειες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου για περισσότερες από δύο δεκαετίες μετά την τραγωδία.

Τουλάχιστον, 45.200 πολίτες και αξιωματικοί από το FDNY, το NYPD και τη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ πάσχουν από τουλάχιστον έναν καρκίνο ή κάποια ασθένεια που έχει συνδεθεί άμεσα με τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία.

Πρόκειται για ποσοστό 1.408% μεγαλύτερο από τον αριθμό των νεκρών για την ίδια την τραγωδία, δηλαδή, τα 2.997 θύματα που σκοτώθηκαν κατά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.

Ο συγκλονιστικός αριθμός αντικατοπτρίζει τον αριθμό των θυμάτων που έχουν εγγραφεί στο Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου με διαπιστωμένες ασθένειες, αλλά, επειδή δεν αναγνωρίζονται ορισμένοι καρκίνοι και κάποιες ασθένειες, οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το πραγματικό σύνολο των ασθενών επιζώντων είναι πολύ υψηλότερο.

Άμαχος πληθυσμός

Ο κύριος όγκος των ασθενών είναι εκείνοι που επέζησαν από την τραγωδία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία συγκεντρώνουν τα δεδομένα για το πρόγραμμα υγείας.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024, υπήρχαν σχεδόν 28.320 «επιζήσαντες με τουλάχιστον μία πάθηση σωματικής ή ψυχικής υγείας που σχετίζεται με την έκθεσή τους στη σκόνη, τον καπνό, τα συντρίμμια και τα τραυματικά συμβάντα», είπε ένας εκπρόσωπος των αρχών στην nypost.

Αυτός ο τεράστιος αριθμός δεν περιλαμβάνει τα 1.872 μέλη του προγράμματος που από τότε έχουν πεθάνει.

O συγκλονιστικός αριθμός δεν κάνει διάκριση μεταξύ σωματικής και ψυχικής ασθένειας.

Επίσης, δεν καλύπτει τους 400.000 ανθρώπους που έζησαν, εργάστηκαν και πήγαν σχολείο στην περιοχή στη ζώνη της τραγωδίας, οι οποίοι εκτέθηκαν σε τοξικές μολύνσεις, κίνδυνο σωματικού τραυματισμού και σωματικά και συναισθηματικά στρεσογόνες καταστάσεις τις ημέρες, εβδομάδες και μήνες μετά τις επιθέσεις, όπως αναφέρει το CDC.

Πυροσβεστική

Υπάρχουν 15.500 άτομα που ανταποκρίθηκαν πρώτοι στην τραγωδία και είναι εγγεγραμμένοι στο Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου για τουλάχιστον έναν καρκίνο ή ασθένεια που είναι πιστοποιημένη.

Περίπου 200 από αυτούς τους επιζώντες διαγνώστηκαν μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με τον δρ Prezant, τον ανώτερο αξιωματούχο την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, FDNY.

Υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άλλοι επιζώντες των οποίων η διαδικασία εκκρεμεί, καθώς το FDNY εργάζεται για να πείσει το πρόγραμμα να επεκτείνει την κάλυψη σε άλλες ασθένειες, όπως η πνευμονική ίνωση, μια σοβαρή πάθηση των πνευμόνων που γίνεται ολοένα και πιο κοινή και ταχέως αναπτυσσόμενη ανάμεσα στους επιζώντες τα τελευταία χρόνια.

«Δεν είναι ότι γίνεται πιο συνηθισμένο. Είναι επειδή εξελίσσεται η κατάσταση όσον αφορά τις ασθένειες του αναπνευστικού», είπε ο Prezant στην Post.

«Η ίνωση χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναπτυχθεί, κάτι που γνωρίζουμε ότι από την αμιάντωση, όπου χρειάζεται 20 έως 30 χρόνια για να αναπτυχθεί. Όσον αφορά τον καρκίνο, είναι ένας συνδυασμός του αντίκτυπου της έκθεσης, καθώς και του φαινομένου της γήρανσης, πράγματα που δεν μπορούν να διαχωριστούν», αναφέρει.

Το FDNY έχει χάσει 370 μέλη από ασθένειες που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου στα 23 χρόνια από την τραγωδία, ξεπερνώντας τα 343 μέλη του FDNY που πέθαναν κατά τη διάρκεια της πτώσης των Δίδυμων Πύργων.

Συνολικά 28 άτομα πέθαναν τον περασμένο χρόνο και οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, με τους επικεφαλής των συνδικάτων να πιέζουν για περισσότερη χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Αστυνομία

Σχεδόν πέντε έως 10 αξιωματικοί του NYPD που ανταποκρίθηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου διαγιγνώσκονται με ασθένειες που σχετίζονται με την επίθεση κάθε μήνα, σύμφωνα με την Αστυνομική Φιλανθρωπική Ένωση.

Ο συνολικός αριθμός των αξιωματικών που συνδέονται με την τραγωδία είναι πάνω από 1.400, με την πιο κοινή ασθένεια να είναι ο καρκίνος του προστάτη, όπως αναφέρει το συνδικάτο.

Το τμήμα έχασε 23 αστυνομικούς όταν κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι, ένας αριθμός νεκρών που έκτοτε έχει επισκιαστεί από τον αριθμό των αστυνομικών που υπέκυψαν από ασθένειες.

Το σωματείο αναγνώρισε ότι συνολικά 377 μέλη του αντιμετώπισαν ασθένειες που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας τελετής τον Μάιο, αλλά τονίζεται ότι ο αριθμός έχει ήδη ξεπεράσει τους 400.

Λιμεναρχείο

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ έχασαν 37 μέλη την πρώτη ημέρα της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων εν ώρα υπηρεσίας που υπέστη υπηρεσία κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού στην ιστορία.

Έκτοτε, άλλοι 16 αξιωματικοί της Λιμενικής Αρχής έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα επιβεβαιωμένων ασθενειών που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν αρκετοί άλλοι θάνατοι που ακόμη αξιολογούνται ως προς το εάν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι σχετίζονται με την τραγωδία.

Το τμήμα και το σωματείο του δεν μπόρεσαν να πουν πόσα μέλη εξακολουθούν να μάχονται με ασθένειες σήμερα, αλλά πηγές ανέφεραν ότι είναι «πολλά».

«Δεν παρέχουμε συγκεκριμένες ιατρικές ή στατιστικές πληροφορίες σχετικά με την ιατρική κατάσταση του προσωπικού μας για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέες κάμερες στη Λεμεσό - Πότε ανάβει το φλας

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Μονή Αββακούμ: Όσα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο - Ζητά επιστημονική γνωμάτευση για μαρτυρικό υλικό

• Σοκαριστικό τροχαίο με ένα νεκρό στα κατεχόμενα: Τα φορτηγά έγιναν «φυσαρμόνικα» - Δείτε φωτογραφίες

• Κοιτάξετε τους λογαριασμούς σας: Καταβάλλονται σήμερα τα 150€ στους δικαιούχους για την νέα σχολική χρονιά



Στις 25 Σεπτεμβρίου η ομιλία ΠτΔ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Στις 25 Σεπτεμβρίου η ομιλία ΠτΔ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Στις 25 Σεπτεμβρίου το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) αναμένεται να εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top