ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Κάλεσε την Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο

Ερντογάν: Κάλεσε την Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο

Την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας σε επιστροφή της περιοχής Κριμαίας, την οποία κατέχει η Ρωσία από το 2014.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε στη Σύνοδο των Ηγετών της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου.

«Η υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι αμετάβλητη. Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία αποτελεί απαίτηση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας τη στάση της Τουρκίας κατά της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Αναφέρθηκε επίσης στον πόνο που έχουν υποστεί οι Τάταροι της Κριμαίας, των οποίων η ταλαιπωρία συνεχίζεται για οκτώ δεκαετίες.


Eυχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τον ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας, Μουσταφά Αμπντουλτζεμίλ Κιριμόγλου, για τη διοργάνωση της συνόδου, η οποία σηματοδοτεί την 80ή επέτειο της απέλασης των Τατάρων της Κριμαίας.
Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας, γεγονός που, όπως είπε, επιδείνωσε τα δεινά των κατοίκων της περιοχής, και υπογράμμισε το δικαίωμα των Τατάρων της Κριμαίας να ζουν «ελεύθεροι, ασφαλείς και ειρηνικά στην πατρίδα τους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης, βασισμένης στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέες κάμερες στη Λεμεσό - Πότε ανάβει το φλας

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Μονή Αββακούμ: Όσα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο - Ζητά επιστημονική γνωμάτευση για μαρτυρικό υλικό

• Σοκαριστικό τροχαίο με ένα νεκρό στα κατεχόμενα: Τα φορτηγά έγιναν «φυσαρμόνικα» - Δείτε φωτογραφίες

• Κοιτάξετε τους λογαριασμούς σας: Καταβάλλονται σήμερα τα 150€ στους δικαιούχους για την νέα σχολική χρονιά



Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ο ΠτΔ - Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ο ΠτΔ - Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top