LIKE ONLINE

Γιατί το νέο άγαλμα της Βασίλισσας Ελισάβετ διχάζει την κοινή γνώμη - Δείτε φωτογραφίες

Γιατί το νέο άγαλμα της Βασίλισσας Ελισάβετ διχάζει την κοινή γνώμη - Δείτε φωτογραφίες

Την κοινή γνώμη έχει διχάσει το νέο άγαλμα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' στη Βόρεια Ιρλανδία, με πολλούς από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ζητούν να αποσυρθεί το άγαλμα, λέγοντας ότι αποτελεί προσβολή στη μνήμη της.

Το μπρούτζινο άγαλμα της εκλιπούσας Βασίλισσας, που δημιουργήθηκε από τον πασίγνωστο καλλιτέχνη του βόρειου Μπέλφαστ, Άντο Μπρέναν,τοποθετήθηκε στους Κήπους του Κάστρου Άντριμ την περασμένη εβδομάδα και στέκεται δίπλα στον Πρίγκιπα Φίλιππο και τα δύο τους κόργκι.

«Το άγαλμα απεικονίζει τη Μεγαλειότητά της αντανακλώντας τη χάρη, την αφοσίωση και την ισόβια δέσμευσή της στο λαό», σημείωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ανάρτησή του στο Facebook, κοινοποιώντας φωτογραφίες του νέου αγάλματος.


Ωστόσο, πολλά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση διαφώνησαν.«Αποτελεί προσβολή στη μνήμη της, δεν της μοιάζει  καθόλου», σχολίασε χρήστης του facebook, ενώ άλλος το χαρακτήρισε «απαίσιο» και προέτρεψε το Συμβούλιο να το αποσύρει.

«Περισσότερο προσβολή παρά αφιέρωμα», είπε κάποιος άλλος. Άλλες προσβολές περιλάμβαναν χαρακτηρισμούς όπως «γελοίο», «απαίσιο» και «ακατάλληλο», ενώ αρκετοί επέκριναν το Συμβούλιο για την τοποθέτηση του αγάλματος.

Η αρνητική κριτική για το άγαλμα εξαπλώθηκε και εκτός της Βόρειας Ιρλανδίας, με τον ιστορικό τέχνης, Ρίτσαρντ Μόρις, να είναι μεταξύ εκείνων που προσέφεραν καυστικά σχόλια.

Ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που υποστήριξαν το άγαλμα, επαινώντας τον δημιουργό του: «Τι κρίμα που οι άνθρωποι μπορούν μόνο να βρίσκουν ψεγάδια, χωρίς να σκέφτονται τον χρόνο και την προσπάθεια που αφιέρωσε αυτός ο άνθρωπος για να τα δημιουργήσει», σχολίασε κάποιος.

Το άγαλμα της εκλιπούσας Βασίλισσας δεν είναι το πρώτο που προκαλεί αντιδράσεις. Το άγαλμα του Πρίγκιπα Φίλιππου με την ονομασία «The Don», το οποίο φέρεται να κόστισε 150.000 λίρες, θα αφαιρεθεί για δεύτερη φορά τον Μάρτιο αφού χαρακτηρίστηκε ως το «χειρότερο έργο τέχνης που έχει ποτέ δει κανείς».

Το άγαλμα στήθηκε αρχικά το 2014 για να τιμήσει τα 35 χρόνια του εκλιπόντος Δούκα του Εδιμβούργου ως καγκελάριου του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Ωστόσο, η άδεια δόθηκε αφότου είχε στηθεί με αποτέλεσμα τελικά να αφαιρεθεί.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέες κάμερες στη Λεμεσό - Πότε ανάβει το φλας

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Μονή Αββακούμ: Όσα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο - Ζητά επιστημονική γνωμάτευση για μαρτυρικό υλικό

• Σοκαριστικό τροχαίο με ένα νεκρό στα κατεχόμενα: Τα φορτηγά έγιναν «φυσαρμόνικα» - Δείτε φωτογραφίες

• Κοιτάξετε τους λογαριασμούς σας: Καταβάλλονται σήμερα τα 150€ στους δικαιούχους για την νέα σχολική χρονιά



Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ο ΠτΔ - Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ο ΠτΔ - Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top