ΔΙΕΘΝΗ

Εξελίξεις στη δολοφονία της Ναρίν - Ερευνάται και ο ύποπτος θάνατος της αδελφής της

Εξελίξεις στη δολοφονία της Ναρίν - Ερευνάται και ο ύποπτος θάνατος της αδελφής της

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση δολοφονίας της μικρής Ναρίν στην Τουρκία αφότου οι αρμόδιοι άνοιξαν τον φάκελο και ερευνούν τον ύποπτο θάνατο της αδελφής της, Τουλίν, που πέθανε το 2019.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι εισαγγελείς της Τουρκίας έχουν εντείνει τις έρευνες τους για τον ύποπτο θάνατο της μικρής Τουλίν Γκουράν. Το 2019, η Τουλίν πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια στο Νοσοκομείο Παίδων του Ντιγιαρμπακίρ. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τις σκάλες αλλά δεν έγινε νεκροψία τότε.

Ωστόσο, οι ερευνητές ζήτησαν τώρα όλα τα σχετικά ιατρικά αρχεία, ακτινογραφίες και έγγραφα από το νοσοκομείο, εξετάζοντας την υπόθεση. Αυτό που εξετάζουν, είναι εάν τα στοιχεία δείχνουν κάτι περισσότερο από ατύχημα.

Παρά την επιμονή της οικογένειας ότι ο θάνατος της Τουλίν ήταν φυσικός, κυκλοφόρησαν φήμες ότι μπορεί κάποιος να την έριξε. Αυτές οι υποψίες οδήγησαν το γραφείο του εισαγγελέα να συνδέσει την έρευνα με τη δολοφονία της Ναρίν.

Υπενθυμίζεται πως η Ναρίν εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου μετά την επιστροφή της από τα μαθήματα Κορανίου. Αφού χάθηκαν τα ίχνη της, ο πατέρας της ανέφερε την εξαφάνισή της. Δεκαεννέα μέρες αργότερα, το σώμα της ανακαλύφθηκε σε ένα σάκο κοντά στον κολπίσκο Egertutmaz, κρυμμένο κάτω από πέτρες και κλαδιά.

Οι αρχές συνέλαβαν 24 άτομα σε σχέση με την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των γονέων της Ναρίν, δύο αδερφών και τριών θείων της. Μεταξύ αυτών, ο θείος της, Σαλίμ Γκουράν, και ένας άνδρας ονόματι Νεβζάτ Μπατιγιάρ έχουν συλληφθεί.

Ο Μπατιγιάρ ομολόγησε ότι τον είχε πλησιάσει ο Σαλίμ, δείχνοντας κάτι τυλιγμένο σε μια κουβέρτα στο αυτοκίνητό του και ζητώντας του να το εξαφανίσει. Ο Μπατιγιάρ αρχικά δίστασε, αλλά ο Σαλίμ τον απείλησε λέγοντας: «Σκέψου την οικογένειά σου. Θα σου δώσω 200.000 τουρκικές λίρες (περίπου 6.000 δολάρια)».

Ο Μπατιγιάρ μετέφερε αργότερα το σώμα της Ναρίν στον κολπίσκο και το σκέπασε με πέτρες.

Από την πλευρά του, ο Σαλίμ Γκουράν αρνήθηκε ότι σκότωσε τη Ναρίν, αλλά δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί βρέθηκε το DNA της στο όχημά του. Όταν οι ερευνητές τον ρώτησαν για αυτό, απάντησε: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό». Η δικηγόρος του αποσύρθηκε από την υπόθεση, δηλώνοντας: «Ως μητέρα, δεν μπορώ να συνεχίσω την υπεράσπιση».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δημόσια δήλωση, τονίζοντας τη σημασία της απόδοσης δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση. «Προσωπικά θα παρακολουθήσω τη δικαστική διαδικασία για να διασφαλίσω ότι όσοι πήραν τη Ναρίν από εμάς θα λάβουν τη βαρύτερη ποινή που τους αξίζει», είπε.

Η νεκροψία στη σορό της Ναρίν αποκάλυψε ότι το σώμα της ήταν πολύ αποσυντεθειμένο για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου. Ωστόσο, οι ερευνητές παραμένουν προσηλωμένοι στη λύση της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς προσπαθούν τώρα για να βρουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των δύο θανάτων, της Ναρίν και της Τουλίν, ενώ οι πολίτες συνεχίζουν να πιέζουν για απονομή δικαιοσύνης για τις αδελφές Γκουράν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέες κάμερες στη Λεμεσό - Πότε ανάβει το φλας

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Μονή Αββακούμ: Όσα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο - Ζητά επιστημονική γνωμάτευση για μαρτυρικό υλικό

• Σοκαριστικό τροχαίο με ένα νεκρό στα κατεχόμενα: Τα φορτηγά έγιναν «φυσαρμόνικα» - Δείτε φωτογραφίες

• Κοιτάξετε τους λογαριασμούς σας: Καταβάλλονται σήμερα τα 150€ στους δικαιούχους για την νέα σχολική χρονιά



Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ο ΠτΔ - Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ο ΠτΔ - Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top