Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο

Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο

Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το απόγευμα, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την απογευματινή του συνεδρίαση.

Έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές σε εγκεκριμένες αναπτύξεις, οι οποίες αφορούν παρεκκλίσεις περιορισμένης έκτασης.

Το Σχέδιο θα καλύπτει, μόνον, αυθαίρετες αναπτύξεις, σε κτίσματα τα οποία έχουν εξασφαλίσει, ήδη, πολεοδομική άδεια ή και άδεια οικοδομής.

Θα έχει διάρκεια έξι μήνες, από την στιγμή που θα λάβει το "πράσινο φως", από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας, έρχεται να καλύψει - μεταξύ άλλων - σπίτια, πολυκατοικίες, βιομηχανίες, κέντρα αναψυχής και γραφειακές εγκαταστάσεις, που δεν είχαν νομιμοποιηθεί από το προηγούμενο σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2015 και τερματίστηκε στο τέλος του 2023.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE