Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο

Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο

Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το απόγευμα, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την απογευματινή του συνεδρίαση.

Έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές σε εγκεκριμένες αναπτύξεις, οι οποίες αφορούν παρεκκλίσεις περιορισμένης έκτασης.

Το Σχέδιο θα καλύπτει, μόνον, αυθαίρετες αναπτύξεις, σε κτίσματα τα οποία έχουν εξασφαλίσει, ήδη, πολεοδομική άδεια ή και άδεια οικοδομής.

Θα έχει διάρκεια έξι μήνες, από την στιγμή που θα λάβει το "πράσινο φως", από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας, έρχεται να καλύψει - μεταξύ άλλων - σπίτια, πολυκατοικίες, βιομηχανίες, κέντρα αναψυχής και γραφειακές εγκαταστάσεις, που δεν είχαν νομιμοποιηθεί από το προηγούμενο σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2015 και τερματίστηκε στο τέλος του 2023.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν ξεκινούμε από το μηδέν, αξιοποιείται το διαπραγματευτικό κεκτημένο» - Ποιο είναι το... κλειδί

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν ξεκινούμε από το μηδέν, αξιοποιείται το διαπραγματευτικό κεκτημένο» - Ποιο είναι το... κλειδί

Έχουμε θετική ανακοίνωση που αφορά το γεγονός ότι όλοι έχουν αποδεχθεί τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης που δεν ήταν δεδομένη πριν έρθει ο ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE