ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θα μας ξεζουμίσουν»: Ηλικιωμένοι και νοικοκυριά είδαν μέχρι και 120% αύξηση σε φόρους από την Αυτοδιοίκηση

«Θα μας ξεζουμίσουν»: Ηλικιωμένοι και νοικοκυριά είδαν μέχρι και 120% αύξηση σε φόρους από την Αυτοδιοίκηση

Αντιδράσεις κυρίως από ηλικιωμένους, συνταξιούχους και πρόσφυγες που ζουν σε συνοικισμούς για την αύξηση στους φόρους σκυβάλων-κοιμητηρίου οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει το 120%. Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προστέθηκε ο φόρος για το αποχετευτικό, τον οποίο μέχρι σήμερα μερικές περιοχές δεν επιβαρύνονταν.

Με την εφαρμογή του θεσμού του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης στη Λάρνακα, ήρθε η πρώτη «ψυχρολουσία» στους πολίτες , οι οποίοι είδαν όλοι ανεξαιρέτως αυξήσεις στους φόρους σκυβάλων. Επιπρόσθετα κάποια νοικουρία, πλέον, καλούνται να πληρώσουν αποχετευτικά τέλη, κάτι που μέχρι το 2023 δεν περιλαμβανόταν στην κοινότητα ή δήμο τους.

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, όπως αναφέρεται ιδρύθηκε με σκοπό να προάγει την τοπική ανάπτυξη και την ευημερία της επαρχίας, δίδοντας έμφαση σε κρίσιμα θέματα όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η αδειοδότηση της ανάπτυξης και η διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Φανερά αγανακτισμένοι είναι ηλικιωμένοι και πρόσφυγες οι οποίοι ενώ μέχρι το 2023 πλήρωναν έως και 98ευρώ για σκύβαλα και τέλη κοιμητηρίου, από φέτος καλούνται να πληρώνουν πάνω από 210 ευρώ για τους ίδιους φόρους, συν τέλη για αποχετευτικό.

Βλέποντας κανείς τους αριθμούς, θα αντιληφθεί μια αύξηση που αγγίζει μέχρι και το 120% για τις ίδιες υπηρεσίες φορολογίας που χρεώνονταν πολύ πιο κάτω όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Νοικοκυριά σε περιοχές χωρίς αποχετευτικό καλούνται να πληρώνουν δεκάδες ευρώ αποχετευτικά τέλη χωρίς να ευνοούνται από το αποχετευτικό σύστημα, την στιγμή που μέχρι το 2023 δεν υπήρχε η εν λόγω επιβάρυνση (στην περιοχή τους).

Σε άλλες περιπτώσεις προσφυγικών συνοικισμών (όπου υλοποιήθηκε το αποχετευτικό από την κυβέρνηση),  συνταξιούχοι και νοικοκυριά είδαν με έκπληξη για πρώτη φορά στην ζωή τους, επιβάρυνση σε αποχετευτικά τέλη. Ένα φόρο που δεν επιβαρύνονταν όλα αυτά τα χρόνια.

Η εφαρμογή του θεσμού του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, έπληξε φορολογικά και νοικοκυριά νεαρής και μέσης ηλικίας όπου είδαν ξαφνικά αύξηση στους λογαριασμούς τους από 20-30 ευρώ συν επιπρόσθετα αποχετευτικά τέλη.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πολίτες στο ThemaOnline , μετέφεραν την ανησυχία τους αναρωτώμενοι αν ο θεσμός του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης,  εφαρμόστηκε για να καλυτερέψει τις συνθήκες ή είναι ακόμα ένας φοροεισπρακτικός νόμιμος θεσμός, ο οποίος θα «ξεζουμίσει» μέχρι και τις πιο ευάλωτες ομάδες.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top