Στο τραπέζι την Δευτέρα οι διαφωνίες

Στο τραπέζι την Δευτέρα οι διαφωνίες

Καθοριστικό μήνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων χαρακτήρισε το Νοέμβριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε κομβικό σημείο.

Μιλώντας στο Ρικ, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι με την εντατικοποίηση των συναντήσεων των ηγετών των δύο κοινοτήτων και τις εξελίξεις στην Τουρκία, θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σε ερώτηση εάν ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζών Κέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο μέσα στο Νοέμβριο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι θα υπάρξουν αρκετές επισκέψεις αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνίες.

Για τη συνάντηση τη Δευτέρα των ηγετών των δύο κοινοτήτων ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα τεθεί ενώπιον τους το κοινό έγγραφο με τα σημεία επί των οποίων υπάρχει διαφωνία και το οποίο ετοιμάζουν οι δύο διαπραγματευτές.

Βάσει του εγγράφου, είπε ο εκπρόσωπος, οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακκιντζί, θα αξιολογήσουν την κατάσταση πραγμάτων και θα δώσουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στο τέλος Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ότι θα γίνει επίσης συζήτηση για την Ad hoc τεχνική επιτροπή που έχει συμφωνηθεί για την προετοιμασία της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου στη βάση του πρωτοκόλλου δέκα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Υποδέχτηκε στο Προεδρικό τον Λακρουά - Δέχθηκε συγχαρητήρια για τον ανθρωπιστικό ρόλο στη Μ. Ανατολή

ΠτΔ: Υποδέχτηκε στο Προεδρικό τον Λακρουά - Δέχθηκε συγχαρητήρια για τον ανθρωπιστικό ρόλο στη Μ. Ανατολή

Το πρωί, ο Jean-Pierre Lacroix, Αναπληρωτής ΓΓ ΟΗΕ και επικεφαλής των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της UNFICYP Khassim Diagne.

BEST OF TOTHEMAONLINE