ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή Παλαιστίνια έγκυος και η 3χρονη κόρη της από αεροπορική επίθεση

Νεκρή Παλαιστίνια έγκυος και η 3χρονη κόρη της από αεροπορική επίθεση

Μια 30χρονη έγκυος και η 3χρονη κόρη της σκοτώθηκαν χθες στη Λωρίδα της Γάζας μετά από αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ με στόχο θέση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Η γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν όταν η επίθεση προκάλεσε την κατάρρευση του κοντινού σπιτιού της, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν μέσα. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένα αγόρι ηλικίας 5 ετών και ένας άνδρας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε με ανακοίνωση του πως οι αεροπορικές του δυνάμεις στόχευαν δύο αποθήκες οπλισμού της Χαμάς, σε αντίποινα για την εκτόξευση δύο ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα που έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος το Σάββατο και την Παρασκευή.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας που αναχαιτίστηκε κοντά στην νότια πόλη του Ισραήλ Ασκελόν. Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως επιρρίπτει στην Χαμάς την ευθύνη για οποιεσδήποτε επιθέσεις προέρχονται από την Λωρίδα της Γάζας.

Σε 12 μέρες αιματοχυσίας, 22 Παλαιστίνιοι και 4 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και σε πόλεις του Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα τελευταία επεισόδια βίας αποτελούν μια νέα ιντιφάντα, μετά τις παλαιστινιακές εξεγέρσεις του 1987 και του 2000.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι είχε εκφράσει την ανησυχία του προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τα βίαια επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Ο υπουργός Κέρι συνομίλησε ξεχωριστά με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς σήμερα (χθες) για να εκφράσει την έντονη του ανησυχία για το πρόσφατο κύμα βίας και πρόσφερε την στήριξη του στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηρεμίας το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες από το State Department.

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top