Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στις 22 Ιουνίου, γύρω στις 11.20 το βράδυ, εκδηλώθηκε φωτιά σε ξηρά χόρτα, σε σημείο όπου βρισκόταν σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην περιοχή Καϊμακλίου, στη Λευκωσία. Τη φωτιά κατέσβησαν περίοικοι, προτού επεκταθεί στο αυτοκίνητο, ενώ στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για διενέργεια εξετάσεων.
Η φωτιά όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, είχε τεθεί κακόβουλα με τη χρήση εύφλεκτης ύλης στα ξηρά χόρτα που βρίσκονταν περιμετρικά του σταθμευμένου αυτοκινήτου, ενώ το αυτοκίνητο είχε επίσης περιλουστεί με εύφλεκτη ύλη. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 03 Απριλίου, από περιοχή στη Λάρνακα.
Από τις αστυνομικές εξετάσεις που ακολούθησαν, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 34χρονου υπόπτου. Εναντίον του εκδόθηκε χθες Παρασκευή, δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτός συνελήφθη λίγο μετά τις 11.30 το μεσημέρι του Σαββάτου και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.