ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προειδοποιούσε η Αστυνομία αλλά «δεν εισακούστηκε» - Ζήτησε λεπτομερή και αναλυτική έκθεση γεγονότων ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Προειδοποιούσε η Αστυνομία αλλά «δεν εισακούστηκε» - Ζήτησε λεπτομερή και αναλυτική έκθεση γεγονότων ο Αρχηγός της Αστυνομίας

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες για ακόμα μία φορά, σοβαρών επεισοδίων, σε ποδοσφαιρικό αγώνα παρόλο που η Αστυνομία, επανειλημμένα προειδοποίησε την ΚΟΠ και τις άλλες αρμόδιες Αρχές για ενδεχόμενους κινδύνους αλλά και υποχρεώσεις τους για αποτροπή τέτοιων φαινομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Η Αστυνομία παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει και τα αυξημένα καθήκοντα που έχει επωμιστεί, κινητοποίησε μεγάλη δύναμη σήμερα για αστυνόμευση του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ, στο στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις της όμως, φαίνεται πως δεν εισακούστηκε κατά τον σημερινό αγώνα, όπου συνέβησαν τα ακόλουθα σοβαρά γεγονότα:

• Μικρής έκτασης πυρκαγιά έξω από το στάδιο
• Ανεύρεση τσάντας με μολότοφ και πυρσούς
• Οπαδοί της ΑΕΛ κατά την είσοδο τους και προκειμένου να μην υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο, χρησιμοποίησαν σπρέι εναντίον των επιτηρητών και αστυνομικών και εισήλθαν βίαια στο στάδιο. Όταν στη συνέχεια ζητήθηκε από τους οπαδούς να αποχωρήσουν για να τους γίνει σωματικός έλεγχος, αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο ξανά και επανήλθαν στις κερκίδες παρά τις συστάσεις της Αστυνομίας.
• Μετά την ανακοίνωση της μη έναρξης του αγώνα, στην κερκίδα του Απόλλωνα, οπαδοί χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες και πυρσούς, ενώ κατά την έξοδο των οπαδών, μέλη της Αστυνομίας δέχτηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία μέλη της, ένας εξ αυτών, σοβαρά.

Ο διαιτητής και ο υπεύθυνος ασφαλείας του σταδίου, αφού διαπίστωσαν την ανασφάλεια που επικρατούσε με τη διεξαγωγή του αγώνα και αφού δέχτηκαν τις εισηγήσεις της Αστυνομίας, αποφάσισαν τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Η Αστυνομία επαναλαμβάνει την έκκληση της προς την ΚΟΠ, τους διαχειριστές των σταδίων και στα Σωματεία, όπως αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Καλούμε και πάλι την αρμόδια Ομοσπονδία να επανεξετάσει τη θέση της μετά και τα σημερινά γεγονότα, ενώ αναμένουμε να εφαρμόσει πιστά τον κώδικα πειθαρχικών κανονισμών που πρόσφατα έχει ανακοινώσει.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει ζητήσει λεπτομερή και αναλυτική έκθεση γεγονότων από τον υπεύθυνο αστυνόμευσης του σταδίου, η οποία μεταξύ άλλων, θα σταλεί και στην ΚΟΠ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top