ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου  

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου   

Οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο θέμα της διαφθοράς, η μετάβασή του στην Αθήνα όπου θα συζητηθεί το Κυπριακό και το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, η επικείμενη συνάντηση στο Προεδρικό για το θέμα των επιτοκίων, ο θάνατος 43χρονου πατέρα ο οποίος μετέβη στη Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με πόνους στο στήθος αλλά έφυγε από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και ξεψύχησε στο τιμόνι και οι τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, είναι από τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Όχι στη διαφθορά αλλά…για τους επόμενους» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε ομιλία του για τη διαφθορά ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση για τη μη πρόσληψη συγγενικών προσώπων ως ειδικών συμβούλων για τα μέλη της κυβέρνησης ενώ αυτή αποτελείται από κουμπαροκρατία. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να παρέμβει για το θέμα των επιτοκίων. Γράφει επίσης ότι αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μεταρρυθμιστικό σπριντ στον χώρο της υγείας» γράφει ότι δέκα νομοσχέδια θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες η κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας. Αλλού αναφέρει ότι τις επόμενες ώρες κρίνεται η απόφαση για το μέλλον της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας με ενδεχόμενη συνάντηση του ΠτΔ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Γράφει επίσης ότι η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από τη Eurobank στην Ελληνικά με πλειοψηφική απόφαση (3-2).

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Στη θάλασσα τα λύματα» και γράφει ότι το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών δεν λαμβάνει κανένα μέτρο διαχείρισης των λυμάτων εντός του αλιευτικού καταφυγίου της κοινότητας Κάτω Πύργου. Γράφει επίσης ότι 43χρονος πατέρας τριών παιδιών ξεψύχησε στο τιμόνι. Πονούσε στο στήθος κι ενώ περίμενε για κρεβάτι στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, έφυγε για άλλο νοσηλευτήριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καθοριστικής σημασίας συνάντηση θα έχει την Πέμπτη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το Κυπριακό και το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Στάσιμα τα στεγαστικά προγράμματα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σχεδόν ένα χρόνο μετά τις εξαγγελίες από το ΥΠΕΣ, κανένα σχέδιο δεν έχει προχωρήσει. Γράφει επίσης ότι ο αγώνας μεταξύ Απόλλωνα και ΑΛΕ δεν ξεκίνησε ποτέ παρότι ότι οπαδοί της ΑΕΛ εξήλθαν από το γήπεδο όπως ζήτησε η Αστυνομία με τους εκπροσώπους των σωματείων να διερωτώνται γιατί. Γράφει επίσης για τον 43χρονο ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο και απεβίωσε αφού έφυγε πριν να εξεταστεί από το ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top