ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπ. Δικαιοσύνης προς ΚΟΠ - «Να σταματήσει η ηγεσία να κρύβεται, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες»

Υπ. Δικαιοσύνης προς ΚΟΠ - «Να σταματήσει η ηγεσία να κρύβεται, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες»

Να σταματήσει να κρύβεται και να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που τις αναλογούν, καλεί την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στο Στάδιο Αλφαμέγα και την αναβολή του αγώνα ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Αρχικά, στην ανακοίνωση του το Υπουργείο αναφέρει πως τα όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ για άλλη μια φορά πριν από τον αγώνα μεταξύ Απόλλωνα-ΑΕΛ, στη Λεμεσό, είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα και προσθέτει πως η Κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα επεισόδια και τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών, καθώς και τη συμπαράστασή της στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Στην ανακοίνωση του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και εις απάντηση στην ανακοίνωση της ΚΟΠ πως τα επεισόδια ουδεμία σχέση έχουν με τη μετακίνηση φιλάθλων, αναφέρει πως η Κυβέρνηση θεωρεί ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί που είχε θέσει ενώπιον της ηγεσίας της ΚΟΠ στην αρχή του καλοκαιριού, με συγκεκριμένο τρόπο και οδικό χάρτη προς αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δυστυχώς, σημειώνει το Υπουργείο, η ηγεσία της ΚΟΠ για ακόμη μια φορά αγνόησε τις ανησυχίες και την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, αφού η κείμενη νομοθεσία καθιστά υπεύθυνη την ΚΟΠ για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος.

Σημειώνεται από το Υπουργείο, πως για τον ψεσινό αγώνα η Αστυνομία, με επιστολή της ημερομηνίας 12 Σεπτεμβρίου, 2024, προειδοποίησε την ΚΟΠ για πληροφορίες που είχε στην διάθεσή της και τους κίνδυνους που ελλόχευαν λόγω του ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ στη Λεμεσό και της πορείας διαμαρτυρίας των οπαδών της Ομόνοιας 29 Μαΐου την ίδια ώρα στην πόλη.

«Η διοίκηση της ΚΟΠ, ωστόσο, ενώ είχε στην διάθεσή της τα απαραίτητα μέσα, όπως αλλαγή ώρας διεξαγωγής του αγώνα, ή απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, ή διεξαγωγής του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ή ακόμα και αναβολή του παιγνιδιού, αρκέστηκε σε μια γενικόλογη επιστολή με χλιαρές νουθεσίες προς τα εμπλεκόμενα σωματεία», αναφέρει το Υπουργείο.

«Θα πρέπει επιτέλους η ηγεσία της ΚΟΠ να σταματήσει να κρύβεται, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας αυστηρά τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας», καταλήγει.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top