ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι προτείνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί για τη βία στα γήπεδα - Τι λένε για μητρώο φιλάθλων και κάμερες

Τι προτείνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί για τη βία στα γήπεδα - Τι λένε για μητρώο φιλάθλων και κάμερες

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα καταθέτει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της συντεχνίας Ισότητα, μετά τα επεισόδια στο στάδιο Άλφα Μέγα το βράδυ της Κυριακής, που οδήγησαν στον τραυματισμό τριών δόκιμων αστυνομικών.

Σε ανακοίνωσή της, η συντεχνία αναφέρει ότι οι τρεις αστυνομικοί "γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα" και ότι είναι, όπως και όλοι οι Αστυνομικοί, "ανασφάλιστοι, αφού η Πολιτεία δεν φρόντισε εδώ και δεκαετίες να επιλύσει αυτό το ζήτημα".

Οι προτάσεις της συντεχνίας, όσον αφορά τους διάφορους φορείς του αθλητισμού, περιλαμβάνουν σταθερές περίμετρους εξωτερικά των γηπέδων με τις κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις, για ελέγχους των εισερχόμενων θεατών με εισιτήρια μόνο, σταθερές αψίδες και ειδικούς χώρους σωματικής έρευνας σε κάθε είσοδο των σταδίων, ηλεκτρονική καταγραφή κάρτας φιλάθλων και εισιτηρίων σε κάθε είσοδο.

Επιπλέον, προτείνουν την τήρηση μητρώων σε κάθε γήπεδο της κάρτας φιλάθλου των δυο ομάδων που αγωνίζονται και πρόσβαση σε αυτό το μητρώο της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του αγώνα, την εγκατάσταση υψηλής ευκρίνειας CCTV (κλειστά κυκλώματα) σε όλα τα γήπεδα, αλλά και να σταματά η πώληση εισιτηρίων 24 ώρες πριν την έναρξη κάθε αγώνα. Τέλος προτείνουν όλοι οι σύνδεσμοι φιλάθλων να είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με τον νόμο περί των σωματείων και ιδρυμάτων του 2017.

Όσον αφορά την Αστυνομία, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της συντεχνίας Ισότητα προτείνει κοινό συντονισμένο πλάνο επιχείρησης αστυνομικών διευθύνσεων και ΜΜΑΔ, μόνιμες αντιοχλαγωγικές σε κάθε επαρχία, κονδύλια για περαιτέρω ενίσχυση της δύναμης των αστυνομικών στις επιχειρήσεις των αγώνων (περισσότερος αριθμός μελών).

Επιπλέον, προτείνουν την αγορά σύγχρονου αντιοχλαγωγικού εξοπλισμού και τροποποίηση της νομοθεσίας για σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων, αλλαγή στο οργανόγραμμα της Αστυνομίας και στον τρόπο εκπαίδευσης των νεοεισερχόμενων στα Σώματα Ασφαλείας.

Όπως σημειώνουν, "δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει από πέρυσι", αναφέροντας ότι η συντεχνία Ισότητα είναι η "ασπίδα των Αστυνομικών και καθημερινά τους στηρίζει στο έργο τους, για να διορθωθούν πολλά κακώς έχοντα για το καλό του τόπου, της Αστυνομίας και των εργαζόμενων σε αυτήν".

Πηγή: KΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top