ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

O απόηχος με τα έκτροπα στο παιγνίδι Απόλλωνα-ΑΕΛ, η συζήτηση στη Βουλή για τους ασυνόδευτους ανήλικους σε στέγη ευγηρίας στη Λάρνακα, θέματα που αφορούν την οικονομία και την χορηγία για το τερματικό, οι τελευταίες εξελίξεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου -Ελλάδας και προσπάθειες να εξασφαλιστούν αρχεία του ΓΕΕΦ που μεταφέρθηκαν παράνομα στην Αθήνα είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τα έριξε ο ένας πάνω στον άλλο» και γράφει ότι απέτυχαν τα επιχειρησιακά πλάνα της Αστυνομίας για το παιγνίδι στη Λεμεσό μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ. Αναφέρεται αλλού σε πλήρη ανευθυνότητα στο θέμα των ασυνόδευτων ανήλικων και γράφει ότι υπάρχει καταγγελία και για μεταφορά παιδιών σε δεύτερη στέγη στη Λεμεσό. Η «Α» αναφέρει σε άλλο της ρεπορτάζ για την συζήτηση σήμερα στο Υπουργικό για το τερματικό ότι είναι έτοιμο το πρώτο ‘ναι’ στον ΑΔΜΗΕ και κάνει λόγο για ασφυκτική πίεση στην Κύπρο για το 30% των μετοχών με άλλα €100 εκατ.

«Η Αθήνα δεν παραδίδει αρχεία του ΓΕΕΦ για το 1974» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι πέφτει στο κενό προσπάθεια της Λευκωσίας να εξασφαλιστούν αρχεία του ΓΕΕΦ που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και γράφει για φόβους να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος των Ελλήνων και Ε/κ αξιωματικών το 1974. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε μαλλιά κουβάρια και μπαλάκι ευθυνών για τα έκτροπα στη Λεμεσό.  Επίσης ο «Π» γράφει ότι βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην ηλεκτρική διασύνδεση στην συνεδρίαση του Υπουργικού.

Με τίτλο «Τρύπα €600 εκατ. τρομάζει τον Κεραυνό» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα γράφει πως Κομισιόν και Τράπεζες ζητούν πίσω χορηγία για δάνεια και τερματικό και ότι σχετικώς ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε χθες τα κόμματα της συμπολίτευσης. Αλλού αναφέρεται στα έκτροπα στο παιγνίδι Απόλλωνα-ΑΕΛ και γράφει ότι απέτυχαν όλοι παταγωδώς.  Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι τα δημοτικά τέλη ‘πνίγουν’ τους συνταξιούχους στον προσφυγικό συνοικισμό Λειβαδιών καθώς καλούνται να πληρώσουν τρεις φορές πάνω, απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια.

«Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ θεσμών για τα έκτροπα του χουλιγκανισμού» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και έγιναν και τέσσερις συλλήψεις ενώ κάνει λόγο για «νέα ρεκόρ κυβερνητικής ανεπάρκειας».  Αλλού αναφέρει ότι σκάλωσαν τα έργα στον Ακάμα και αιωρούνται οι ευθύνες. Η «Χ» επίσης προβάλλει τη μείωση των εξωτερικών ασθενών στα νοσοκομεία και αναφέρεται στην έκθεση χθες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία τα κρατικά νοσηλευτήρια μπορούν να ανακτήσουν το χαμένο μερίδιο από την αγορά και να είναι επιλογή για τους ασθενείς.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Οι χούλιγκανς θα τιμωρηθούν σκληρά» και αναφέρεται στον απόηχο των όσων έγιναν στη Λεμεσό στο ματς της Κυριακής και σε δηλώσεις του ΠτΔ για να αναλάβει η ΚΟΠ τις ευθύνες της. Αλλού αναφέρεται στην κακοκαιρία στην Ευρώπη με νεκρούς και αγνοούμενους. Επίσης προβάλλει τις επισημάνσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον ΟΚΥπΥ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top