LIKE ONLINE

«Τρώω χώμα σε καθημερινή βάση»: Η νέα τάση του TikTok που έχει διχάσει τους χρήστες του διαδικτύου -Βίντεο

«Τρώω χώμα σε καθημερινή βάση»: Η νέα τάση του TikTok που έχει διχάσει τους χρήστες του διαδικτύου -Βίντεο

Σε μια εκπληκτική και αμφιλεγόμενη τάση, ορισμένοι λάτρεις της περιποίησης και υπέρμαχοι της ευεξίας έχουν αρχίσει να τρώνε χώμα, ισχυριζόμενοι ότι παρέχει διάφορα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά.

Η Stephanie Adler μοιράστηκε πρόσφατα μια ανάρτηση στο TikTok, με την οποία ενθάρρυνε τους ακολούθου της να τρώνε χώμα για καλύτερη υγεία του εντέρου. «Θέλετε να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου του παιδιού σας (και τη δική σας);» ρώτησε, συνιστώντας βιολογικό βιοδυναμικό χώμα.

Η πρακτική αυτή, γνωστή ως γεωφαγία, έχει μακρά ιστορία χρήσης για διατροφικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς. Η γεωφαγία αναφέρεται στην εσκεμμένη κατανάλωση γήινων υλικών και πρόσφατες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια στα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία.

Μια έρευνα του 2019 αποκάλυψε ότι το έδαφος συμβάλλει στο μικροβίωμα του ανθρώπινου εντέρου, προσφέροντας ευεργετικούς μικροοργανισμούς που βοηθούν την πέψη. Οι επιστήμονες εικάζουν ακόμη ότι η ένταξη του χώματος στη διατροφή θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση από τα ζώα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το χώμα, το βρώσιμο χώμα είναι ευρέως διαθέσιμο στο διαδίκτυο, με πλατφόρμες όπως το Amazon και το Etsy να προσφέρουν προϊόντα που κυμαίνονται από 13 έως 30 ευρώ.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση χώματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι σημείωσαν επίσης ότι η έκθεση σε φυσικό χώμα και υλικά φυτικής προέλευσης μπορεί να ενισχύσει τη μικροβιακή ποικιλομορφία στο δέρμα, βελτιώνοντας ενδεχομένως την υγεία του δέρματος και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν και αυτή η τάση μπορεί να φαίνεται παράξενη σε κάποιους, οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι έχει οφέλη τόσο για την εσωτερική υγεία όσο και για την εξωτερική ομορφιά.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top