ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»
17.09.2024 - 12:08
Για τον γιατρό με ετήσιο μισθό €76.379 που έλαβε επιπρόσθετα επιδόματα και υπερωρίες ύψους €230.099 (συνολικά €307.378) για το 2022 μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου.
Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, είναι πολύ λίγοι οι γιατροί που παίρνουν αυτό το ποσό.
«Βάση των κινήτρων που έχουν δοθεί αν ένας γιατρός φέρνει εισοδήματα 3-4 εκατομμύρια και του δίνεις 250 και 270 χιλιάδες, νομίζω ότι αυτή είναι η επιδίωξή όλων μας. Αυτός ο γιατρός φέρνει έσοδα πέραν των 3 εκατομμυρίων και είναι ο μοναδικός στην Κύπρο. Η μόνη λύση να μην τα παίρνει είναι να τον αποδεσμεύσεις, να του πεις ότι θα παίρνεις μόνο τον μισθό του και στο καλό», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς (UNOC3).