LIKE ONLINE

Αυτά είναι τα ελαστικά αυτοκινήτου που απαγορεύονται σε ολόκληρη την Ευρώπη - Ποιοι θα πληρώνουν πρόστιμο

Αυτά είναι τα ελαστικά αυτοκινήτου που απαγορεύονται σε ολόκληρη την Ευρώπη - Ποιοι θα πληρώνουν πρόστιμο

Μια σημαντική αλλαγή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία αναμένεται να επηρεάσει πολλούς οδηγούς σε όλη την Ευρώπη, καθώς από τον Νοέμβριο απαγορεύεται η χρήση συγκεκριμένων ελαστικών σε περιοχές με περιορισμούς όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων.

Πρόκειται για ελαστικά που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε οχήματα SUV, καθώς προσφέρουν βελτιωμένη πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες, όπως λάσπη και χιόνι. Αυτά τα ελαστικά, γνωστά με την ονομασία M+S (Mud and Snow), είναι κατασκευασμένα με μια ειδική ένωση που περιέχει πυρίτιο, αυξάνοντας σημαντικά την πρόσφυση σε όλα τα τερέν.

Με την εμφάνιση αυτών των ελαστικών, περίπου πριν από μια δεκαετία, φάνηκε να έρχεται επανάσταση στον κλάδο. Σχεδόν όλες οι αρμόδιες αρχές στην Ε.Ε. επέτρεπαν την οδήγηση σε χιονισμένες περιοχές με αυτά τα ελαστικά χωρίς την ανάγκη χρήσης αλυσίδων. Επιπλέον, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και το καλοκαίρι, καθώς ο δείκτης φθοράς τους δεν ήταν υψηλότερος από αυτόν των συμβατικών ελαστικών, κάτι που τους επέτρεψε να ονομάζονται 4 εποχών.

Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια, οι Βρυξέλλες τροποποίησαν τη σχετική νομοθεσία. Τα αρχικά M+S εξαφανίστηκαν από τα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών και αντικαταστάθηκαν από ένα εικονογράφημα που περιλαμβάνει ένα βουνό με τρεις κορυφές και μια νιφάδα χιονιού στο εσωτερικό του.

Από τον Νοέμβριο, οι αρχές θα μπορούσαν να επιβάλλουν κυρώσεις σε οποιονδήποτε οδηγό που οδηγεί με ελαστικά που φέρουν μόνο τα αρχικά M+S, χωρίς το νέο εικονογράφημα, σε περιοχές όπου η κυκλοφορία επιτρέπεται αποκλειστικά με χιονοαλυσίδες.

Αυτό σημαίνει ότι εάν τα ελαστικά σας έχουν μόνο τα αρχικά M+S αλλά όχι το εικονογράφημα και αποφασίσετε να οδηγήσετε σε ένα ορεινό πέρασμα ή αυτοκινητόδρομο ενώ είναι κλειστός λόγω χιονιού, η Τροχαία θα έχει το δικαίωμα να μην σας επιτρέψει να περάσετε και ακόμη και να σας επιβάλει πρόστιμο.

Είναι σημαντικό οι οδηγοί να ελέγξουν τα ελαστικά τους και να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις νέες προδιαγραφές. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συνιστάται να επισκεφτούν το σημείο όπου τα τοποθέτησαν για περαιτέρω πληροφορίες και συμβουλές.

Η ασφάλεια στους δρόμους είναι πρωταρχικής σημασίας και η τήρηση των νέων κανονισμών είναι απαραίτητη για την αποφυγή προστίμων και, κυρίως, για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των χρηστών του οδικού δικτύου.

Πηγή: Carandmotor.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πώς επηρεάζει τις Αμερικανικές Εκλογές η δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ – «Οι επόμενες 60 μέρες θα είναι θρίλερ»

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Ετοιμάζεται για πτώχευση η Tupperware - Οι μετοχές της εταιρείας έκαναν... βουτιά

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους η Φον ντερ Λάιεν - Το χαρτοφυλάκιο που πήρε ο Καδής



ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

«Η κριτική είναι καλοδεχούμενη και η ειδικά η καλόπιστη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top