ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα για την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς

Διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα για την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στις χθεσινές διαδηλώσεις και αντιδράσεις για την αναβολή της έναρξης τη νέας σχολικής χρονιάς, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η "Χαμπέρ Κίπρις"γράφει ότι η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων (KTÖS) διοργάνωσε διαμαρτυρία μπροστά από την «πρεσβεία» της Τουρκίας και ο ΓΓ της οργάνωσης, Μπουράκ Μαβίς, δήλωσε ότι «ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων στην πολιτική, τα σχολεία έχουν φτάσει στο σημείο να μην ανοίγουν», επικρίνοντας περί τούτου την κυβέρνηση στην Τουρκία.

Εξέφρασε τις ανησυχίες τους για "την κοινωνική βούληση, την εμπιστοσύνη, τη σταθερότητα και τη λύση", λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στα κατεχόμενα.

Η "Γενί Ντουζεν" γράφει ότι η συντεχνία των Τ/κ καθηγητών (KTOEÖS) αντιδρώντας συγκεντρώθηκε μπροστά από το «προεδρικό συγκρότημα» (Kulliye) και η Πρόεδρος της οργάνωσης, Σελμά Εϊλέμ, επεσήμανε ότι τα παιδιά εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους.

Δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να χτίζονται παλάτια ενώ προσπαθούν να λάβουν εκπαίδευση σε αίθουσες - κοντέινερ που έχουν μετατραπεί σε εργοτάξιο. «Δεν χρειαζόμαστε παλάτια σε αυτή τη χώρα. Εκατοντάδες σχολεία και νοσοκομεία θα μπορούσαν να είχαν κατασκευαστεί με τα χρήματα που δαπανήθηκαν εδώ», είπε, ασκώντας έντονη κριτική για την κατασκευή του «προεδρικού συγκροτήματος».

Το ΡΤΚ οργάνωσε διαδήλωση μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο», όπου μοιράστηκαν φυλλάδια και ξεδιπλώθηκαν πανό που έγραφαν «Τα παιδιά στα σχολεία, ο λαός στους δρόμους, η κυβέρνηση παραιτείται».

Στη διαδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν, ο Γενικός Γραμματέας Ασίμ Ακάνσοϊ και ορισμένοι «βουλευτές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top