ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

H απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, η ανακοίνωση σήμερα της απόφασης για παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή και το χαρτοφυλάκιο που δόθηκε στον Κύπριο Επίτροπο Κώστα Καδή είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Όχι οι καταναλωτές αλλά οι φορολογούμενοι» και αναφέρεται σε "απίστευτο επιχείρημα-δήλωση" από τον Υπουργό Ενέργειας Γ. Παπαναστασίου ότι για να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, θα δοθούν τα 215 εκατ. στον ΑΔΜΗΕ από το πάγιο ταμείο. Αλλού γράφει ότι σήμερα ανακοινώνεται η ετυμηγορία του Ανωτάτου Συμβουλίου για παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ προβάλλει τις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και ειδικότερα την αναφορά του ότι «δεν τολμά να τον κατονομάσει».

«Κλείνουν τα κομμάτια του παζλ της διασύνδεσης» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι εγκρίθηκε οικονομική ενίσχυση 125 εκατ. ευρώ και ότι έγινε βήμα μπροστά, αλλά συνεχίζεται η διαβούλευση. Αλλού αναφέρεται στα αρχεία του ΓΕΕΦ που κατακρατούνται στην Αθήνα και γράφει ότι μας κρύβουν 401 αναφορές μονάδων. Ο «Π» γράφει σε άλλο θέμα ότι ανακοινώνεται σήμερα η απόφαση για παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή.

Με τίτλο «Ξετυλίγεται το καλώδιο» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι πήρε τη μεγάλη απόφαση το Υπουργικό και προχωρεί ο ΑΔΜΗΕ με τη σύνδεση. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στον απόηχο των επεισοδίων στη Λεμεσό και στον ρόλο των σωματείων, ενώ προβάλλει και την καταγγελία από οπαδό για αστυνομική βία. Αλλού γράφει ότι ζήτησε Μεσόγειο και πήρε ωκεανούς και αλιεία η Κύπρος στη νέα Κομισιόν.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Στο σημείο μηδέν το Κυπριακό, προειδοποιεί το ΑΚΕΛ για τους κινδύνους» και δημοσιεύει τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ σε πρόγευμα εργασίας με ΜΜΕ ότι υπάρχει ενδεχόμενο να είναι η τελευταία προσπάθεια για λύση όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα ΟΗΕ. Αλλού γράφει πως δόθηκε το πράσινο φως για 125 εκ στον ΑΔΜΗΕ για το καλώδιο Κύπρου-Ελλάδας. Η «Χ» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι μένει άστεγο για τα επόμενα τρία χρόνια το θέατρο Σκάλα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Το Υπουργικό δίνει το πράσινο φως για τη συμμετοχή στον GSI» και δημοσιεύει τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας για τη συνδρομή των φορολογούμενων. Αλλού αναφέρει ότι ο Κώστας Καδής πήρε το χαρτοφυλάκιο των ωκεανών και αλιείας στη νέα Κομισιόν. Η εφημερίδα σε άλλο θέμα αναφέρεται στους μεγάλους αριθμούς σε φωλιές χελώνων στις βρετανικές βάσεις.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Στο μικροσκόπιο Αμερικανών τα μέτρα κατά του ξεπλύματος» και αναφέρεται στην επίσκεψη στην Κύπρο αντιπροσωπείας του IRS και στις επαφές με αρμόδιες αρχές. Αλλού αναφέρει ότι σηκώνουν άγκυρα για το καλώδιο και γράφει για την απόφαση του Υπουργικού για τη διασύνδεση με Ελλάδα. Επίσης γράφει για μαύρη αγορά από τη Ρωσία με ουκρανικά σιτηρά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



LIVE: H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η απόφαση για το μέλλον του Γεν. Ελεγκτή - Συνεχής ροή

LIVE: H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η απόφαση για το μέλλον του Γεν. Ελεγκτή - Συνεχής ροή

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του σχετικά με την δικαστική διαμάχη Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή. Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου, όποια και να είναι αυτή, θα είναι τελεσίδικη, σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. Το ThemaOnline βρίσκεται στο σημείο και σας μεταφέρει ζωντανά όλες οι εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top