ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ.Φουρλάς: Η Κύπρος μπορεί να συμβάλει για ενεργειακή αυτονομία Ευρώπης

Λ.Φουρλάς: Η Κύπρος μπορεί να συμβάλει για ενεργειακή αυτονομία Ευρώπης

Η Κύπρος μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας της Ευρώπης, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λουκάς Φουρλάς, στη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενέργεια.

Σημείωσε ακόμη ότι «είναι τραγικό να φοβόμαστε» ότι η Τουρκία μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας επειδή θεωρεί ότι δεν εξυπηρετούνται τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα.

Στην παρέμβασή του ο κ. Φουρλάς, μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανέφερε ότι πάντοτε ήταν υπέρ μιας πιο ισχυρής και πιο ενοποιημένης Ευρώπης, κυρίως σε ό,τι αφορά την εξωτερική της πολιτική, την ασφάλεια, την οικονομία και την ενεργειακή αυτονομία της.

«Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση αναζητώντας νέες πηγές ενέργειας και απεξάρτησης από ορυκτές πηγές», είπε, σημειώνοντας και τα προβλήματα που προέκυψαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Θα πρέπει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στα δικά της πόδια όσον αφορά τα θέματα της ενέργειας, είπε ο κ. Φουρλάς.

«Αυτή η προσπάθεια, όμως, πολλές φορές επιχειρείται να τορπιλιστεί από κράτη που μάλιστα κτυπούν την πόρτα της Ένωσης και αναφέρομαι στην Τουρκία», πρόσθεσε και έδωσε ως παράδειγμα τον σχεδιασμό υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

«Είναι τραγικό να φοβόμαστε ότι η Τουρκία μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία διασύνδεσης επειδή θεωρεί ότι δεν εξυπηρετούνται τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα», δήλωσε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής.

Σημείωσε ότι η ενεργειακή πολιτική τίθεται για πρώτη φορά ως σημαντικό ζήτημα στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Άλλωστε, συνέχισε, οι τομείς που θα οδηγήσουν σε μια πιο ισχυρή Ευρώπη, είναι η ενεργειακή ασφάλεια και η κοινή εξωτερική πολιτική.

Σε αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε, μπορεί να συμβάλει και η Κύπρος, «η οποία με τα δικά της αποθέματα φυσικού αερίου μπορεί να ενισχύσει την ενεργειακή αυτονομία της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

«Ας αρχίσουμε, λοιπόν, την ενεργειακή μας απεξάρτηση εκ των έσω», είπε τέλος, ο κ. Φουρλάς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top