ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ για παύση Γενικού Ελεγκτή: «Η απόφαση είναι σεβαστή... δεν κρίνουμε την υπόθεση - Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΥ»

ΔΗΣΥ για παύση Γενικού Ελεγκτή: «Η απόφαση είναι σεβαστή... δεν κρίνουμε την υπόθεση - Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΥ»

Με ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τοποθετήθηκε ουδέτερα για την παύση Γενικού Ελεγκτή.

Αυτούσια η Ανακοίνωση

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου είναι σεβαστή. Δεν κρίνουμε την υπόθεση ή το σκεπτικό της απόφασης, δεν είναι αυτή η θεσμική μας ιδιότητα. Μακριά από εντάσεις και διαξιφισμούς έχουμε όλοι ρόλο στη θωράκιση και ενίσχυση των θεσμών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας που τα πράγματα έφτασαν σε αυτό το σημείο. Μια σύγκρουση θεσμών η οποία οδηγήθηκε μέχρι το ανώτατο επίπεδο της δικαιοσύνης.

Τονίζουμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Είναι ένας θεσμός που στηρίζει τη λογοδοσία και τη διαφάνεια. Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελεγκτική Υπηρεσία και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιζητούμε τον έλεγχο και είναι αναγκαίος για να βελτιώσουμε το κράτος δικαίου. Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις από εμάς και οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτές.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top