ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών

Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών

Το Υπουργείο Μεταφορών έχει αναλάβει τη διεξαγωγή έρευνας με στόχο να καταδείξει τους λόγους για τους οποίους ένας πολύ μεγάλος αριθμός αδειούχων οδηγών δεν ασχολείται με το επάγγελμα, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με θέμα τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, παρουσία εκπροσώπων των ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΠΟΒΕΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, αλλά και υπηρεσιακών του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, Υπουργείο, εργοδοτικές οργανώσεις και συντεχνίες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εποικοδομητικά προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης επαγγελματιών οδηγών.

Πρόθεση όλων μας είναι να καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες της χώρας μας, αλλά παράλληλα να βεβαιωθούμε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι καλές για να προσελκύσουμε και άλλους οδηγούς, συνέχισε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως υπάρχει κατά τα φαινόμενα και κατά κοινή παραδοχή μεγάλη έλλειψη σε αριθμούς επαγγελματιών οδηγών.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, έχουμε αναλάβει ως Υπουργείο τη διεξαγωγή έρευνας, η οποία θα έχει τον δύσκολο στόχο να καταδείξει τους λόγους για τους οποίους ένας πολύ μεγάλος αριθμός αδειούχων οδηγών δεν ασχολείται με το επάγγελμα. Στη συνέχεια, εφόσον καταλήξουμε σε αριθμούς, θα ζητήσουμε ακόμα μια συνάντηση με τους σημερινούς παρευρισκομένους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση και να δούμε ποιες μπορεί να είναι οι λύσεις, όχι μόνο οι άμεσες, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες», σημείωσε ο κ. Βαφεάδης.

Συμπλήρωσε πως ένα σκέλος της μελέτης αφορά στον εντοπισμό των πραγματικών αναγκών σε αριθμούς για επαγγελματίες οδηγούς, αλλά και των μελλοντικών αλλαγών.

«Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τη χώρα μακροπρόθεσμα, αλλά παράλληλα να βρούμε και τρόπους να λύσουμε τα σημερινά προβλήματα. Η σημερινή συνάντηση θα συνεχιστεί εντός των επόμενων ενός-δύο μηνών, για να αξιολογήσουμε τις δράσεις κάθε τομέα και πώς μπορούμε πλέον να δώσουμε τις πραγματικές λύσεις», κατέληξε ο Υπουργός.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Τύπος βούτηξε σε φυσική πισίνα και εξαφανίστηκε: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των φίλων του για να τον βρουν -Βίντεο

• Η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα αναζητά εργάτες - Μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.000 ευρώ



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top