Η Κυπριακή Δημοκρατία προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες από κλιμάκωση κρίσης στην περιοχή

Η Κυπριακή Δημοκρατία προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες από κλιμάκωση κρίσης στην περιοχή

Ανησυχία εκφράζει η Λευκωσία για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τονίζει ότι ευρύτερη κλιμάκωση θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η Κύπρος παρακολουθεί στενά τις ανησυχητικές εξελίξεις στον γειτονικό Λίβανο και στην ευρύτερη περιοχή και επαναλαμβάνει την έκκληση προς όλα τα μέρη να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

Τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει πάντα να προστατεύονται, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει πλήρως τις συνεχιζόμενες προσπάθειες διαμεσολάβησης, τόσο όσον αφορά κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής από τις ΗΠΑ και Γαλλία, όσο και τις προσπάθειες των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Επαναλαμβάνουμε ότι μια ευρύτερη κλιμάκωση στην περιοχή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα και ευρύτερες καταστροφικές συνέπειες», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.