ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη για επαφές για το Κυπριακό ο Ερχιουρμάν

Στη Νέα Υόρκη για επαφές για το Κυπριακό ο Ερχιουρμάν

Στη Νέα Υόρκη για επαφές θα βρίσκεται στις 23-28 Σεπτεμβρίου ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Ερχιουρμάν, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα εξωτερικών υποθέσεων και «βουλευτή» του κόμματος, Φιλκρί Τόρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΤΚ, σκοπός της επίσκεψης είναι οι διπλωματικές επαφές για τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Ερχιουρμάν θα μιλήσει, εξάλλου, σε συνεδρίαση με θέμα «Επενδύοντας στον Διάλογο και τη Διπλωματία» σε συνάντηση της σοσιαλιστικής διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμη πως ο κ. Ερχιουρμάν θα μιλήσει για το όραμα για το μέλλον της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και θα αναφερθεί σε «συγκεκριμένες προτάσεις» σε σχέση με το πώς μπορεί να διεξαχθεί μια νέα διαδικασία.

Στη Νέα Υόρκη ο κ. Ερχιουρμάν θα συναντήσει, αναφέρεται, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μιροσλάβ Γιέτζια, για να συζητήσουν θέματα που άπτονται του Κυπριακού. Αναμένεται, επίσης, να έχει διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους χωρών-μελών του ΟΗΕ με ενδιαφέρον για την Κύπρο.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Ερχιουρμάν σκοπεύει να μεταφέρει το όραμα του ΡΤΚ για λύση στους διεθνείς παράγοντες και να δημιουργήσει ένα πιο ενεργό περιβάλλον διαλόγου στα Ηνωμένα Έθνη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Μονή Αββακούμ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες - Απαντούν στις κατηγορίες

• Απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών» - Ομιλία στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

• Μέχρι πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία – Όσα μας επιφυλάσσει ο καιρός - Δείτε αναλυτικά το «μενού»



Διαφωνίες για την αντικατάσταση Προέδρου της Βουλής - Ποιοι συμφωνούν και ποιος ο «αχθοφόρος»

Διαφωνίες για την αντικατάσταση Προέδρου της Βουλής - Ποιοι συμφωνούν και ποιος ο «αχθοφόρος»

Τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου να παύσει τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και το τι ακολούθησε με την προειδοποίηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία ότι θα προχωρούσε σε διορισμό Γενικού Ελεγκτή, ως προεδρεύων της Δημοκρατίας, ανάγκασαν την Πρόεδρο της βουλής Αννίτα Δημητρίου σε νέα πρωτοβουλία. Να καταθέσει εισήγηση ενώπιον των Αρχηγών των κομμάτων σε σύσκεψη αρχηγών η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η οποία προβλέπει ότι η επιτροπή επιλογής του Σώματος, θα καθορίσει δύο βουλευτές ως αναπληρωτές του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top