Στη Νέα Υόρκη για επαφές για το Κυπριακό ο Ερχιουρμάν

Στη Νέα Υόρκη για επαφές για το Κυπριακό ο Ερχιουρμάν

Στη Νέα Υόρκη για επαφές θα βρίσκεται στις 23-28 Σεπτεμβρίου ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Ερχιουρμάν, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα εξωτερικών υποθέσεων και «βουλευτή» του κόμματος, Φιλκρί Τόρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΤΚ, σκοπός της επίσκεψης είναι οι διπλωματικές επαφές για τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Ερχιουρμάν θα μιλήσει, εξάλλου, σε συνεδρίαση με θέμα «Επενδύοντας στον Διάλογο και τη Διπλωματία» σε συνάντηση της σοσιαλιστικής διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμη πως ο κ. Ερχιουρμάν θα μιλήσει για το όραμα για το μέλλον της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και θα αναφερθεί σε «συγκεκριμένες προτάσεις» σε σχέση με το πώς μπορεί να διεξαχθεί μια νέα διαδικασία.

Στη Νέα Υόρκη ο κ. Ερχιουρμάν θα συναντήσει, αναφέρεται, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μιροσλάβ Γιέτζια, για να συζητήσουν θέματα που άπτονται του Κυπριακού. Αναμένεται, επίσης, να έχει διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους χωρών-μελών του ΟΗΕ με ενδιαφέρον για την Κύπρο.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Ερχιουρμάν σκοπεύει να μεταφέρει το όραμα του ΡΤΚ για λύση στους διεθνείς παράγοντες και να δημιουργήσει ένα πιο ενεργό περιβάλλον διαλόγου στα Ηνωμένα Έθνη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απαντά στις επικρίσεις Νικόλα Παπαδόπουλου η Κυβέρνηση - «Η πολιτική που ακολουθείται είναι μία»

Απαντά στις επικρίσεις Νικόλα Παπαδόπουλου η Κυβέρνηση - «Η πολιτική που ακολουθείται είναι μία»

Αντέδρασε η Κυβέρνηση διά του διευθυντή του γραφείου Τύπου του γραφείου του Προέδρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ στο ΡΙΚ, με τις οποίες της επέρριπτε ευθύνες για τη διαχείριση του θέματος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE