Υπ. Γεωργίας: Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ

Υπ. Γεωργίας: Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας MED9 που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με θέμα τις επιδράσεις της ξηρασίας στον πρωτογενή τομέα παραγωγής ενημερώνει το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, το οποίο πραγματοποιείται τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, η κ. Παναγιώτου, η οποία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες σήμερα, θα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης με τους Υπουργούς Γεωργίας της Μάλτας και της Ελλάδας στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου. 

Αναφέρεται ότι τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024, θα απασχολήσουν ο Στρατηγικός διάλογος για το μέλλον της γεωργίας και ο απολογισμός του δεύτερου έτους εφαρμογής των στρατηγικών σχεδίων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής καθώς επίσης και την κατάσταση της αγοράς μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δρ Παναγιώτου, μεταξύ άλλων, προστίθεται, «θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας MED9 που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με θέμα τις επιδράσεις της ξηρασίας στον πρωτογενή Τομέα Παραγωγής».

Η Δρ. Παναγιώτου επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.