Πληροφορίες: Τηλεδιάσκεψη ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ για ανακτήσιμα έξοδα ΑΔΜΗΕ για 2024-25

Πληροφορίες: Τηλεδιάσκεψη ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ για ανακτήσιμα έξοδα ΑΔΜΗΕ για 2024-25

Τηλεδιάσκεψη θα έχουν γύρω στο μεσημέρι οι ρυθμιστικές αρχές Κύπρου και Ελλάδας για θέματα ενέργειας, ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ, για να εξετάσουν αίτημα του φορέα υλοποίησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας (Great Sea Interconnector), ΑΔΜΗΕ, σε σχέση με τα ανακτήσιμα έξοδά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα ανακτήσιμα έξοδα, τα οποία ζητεί ο ΑΔΜΗΕ, αφορούν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα έξοδα λειτουργίας του για τα έτη 2024 και 2025.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη συνεδρία δεν θα συμμετέχει ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ Ανδρέας Πουλλικκάς, καθώς βρίσκεται πλέον σε άδεια μέχρι την αποχώρηση του από τη θέση του Προέδρου στις 31 Οκτωβρίου. Ο κ. Πουλλικάς είχε υποβάλει αίτημα αποχώρησης του από την ΡΑΕΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος το έκανε αποδεκτό. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία σήκωσε UAV, επιτηρεί την περιοχή που θα ποντιστεί το καλώδιο

Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία σήκωσε UAV, επιτηρεί την περιοχή που θα ποντιστεί το καλώδιο

Σε αυστηρό τόνο απάντησαν διπλωματικές πηγές της Αθήνας στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία η Άγκυρα αμφισβητεί τις NAVTEX που εξέδωσαν Ελλάδα και Κύπρος για την έναρξη των ερευνών του γαλλικού σκάφους VB Abeille Marengo, στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE