Nέος Γενικός Ελεγκτής o Ανδρέας Παπακωνσταντίνου - Πότε θα γίνει ο διορισμός του

Nέος Γενικός Ελεγκτής o Ανδρέας Παπακωνσταντίνου - Πότε θα γίνει ο διορισμός του

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε τον διορισμό του κ. Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει επίσης πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία.

Η πείρα και τα προσόντα του κ. Παπακωνσταντίνου, ως Εγκεκριμένου Ελεγκτή και Εγκεκριμένου Εσωτερικού Ελεγκτή, αλλά και η εμπειρία του, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποτελούν εχέγγυα για την επιτέλεση των σημαντικών καθηκόντων που του ανατίθενται. 

Ο ρόλος, το έργο και ο ίδιος ο θεσμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι εξαιρετικής σημασίας ως προς τη διασφάλιση της διαφάνειας, του δημόσιου απολογισμού, της πάταξης της διαφθοράς και της προάσπισης της χρηστής διοίκησης. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας σε μια περίοδο που θα κληθεί να στηρίξει και να συμβάλει καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όπως προωθείται μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη που, μεταξύ άλλων, προνοεί τη σύσταση Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Η πράξη διορισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024, στις 8:30πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE