Τραγωδία στην Ιταλία: Γερμανίδα και το πέντε μηνών εγγονάκι της χάθηκαν σε πλημμύρα στην Πίζα

Τραγωδία στην Ιταλία: Γερμανίδα και το πέντε μηνών εγγονάκι της χάθηκαν σε πλημμύρα στην Πίζα

Μια Γερμανίδα και ο μόλις πέντε μηνών εγγονός της αγνοούνται έπειτα από πλημμύρα που σάρωσε το σπίτι στο οποίο διέμεναν κοντά στην Πίζα, στην Ιταλία.

Η οικογένεια των παραθεριστών, όπως αναφέρει το BBC, φέρεται να κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Δευτέρας (23/9) όταν ποταμός Στέρτσα, κοντά στην κατοικία τους, υπερχείλισε και το νερό άρχισε να μπαίνει στο σπίτι.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η γλώσσα και οι αντίξοες συνθήκες καθυστέρησαν τον εντοπισμό της οικογένειας, η οποία προσπάθησε να ανέβει στους ψηλότερους ορόφους του σπιτιού.

Ωστόσο, καθώς το έκαναν αυτό, το μωρό έπεσε στο νερό και η γιαγιά του μωρού παρασύρθηκε καθώς προσπαθούσε να το σώσει. Άλλα μέλη της οικογένειας, ο παππούς του μωρού και οι γονείς του, κατάφεραν να σωθούν και αργότερα διασώθηκαν στην ταράτσα.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες αναζητούν τώρα τη γυναίκα και το μωρό εν μέσω των καταστροφών που έφερε η πλημμύρα.

Οι πυροσβέστες λένε ότι το ποτάμι «φούσκωσε απίστευτα γρήγορα» και ότι το κύμα που σάρωσε το σπίτι της οικογένειας είχε ύψος 2,5 μέτρα.

Η γύρω περιοχή πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις από τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται ότι οι συνθήκες θα είναι κακές μέχρι το τέλος της Τετάρτης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE