Ο λόγος που οι έφηβοι κλέβουν φερμουάρ από σακίδια της Nike: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει» - Δείτε βίντεο

Ο λόγος που οι έφηβοι κλέβουν φερμουάρ από σακίδια της Nike: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει» - Δείτε βίντεο

Μια νέα τάση στο TikTok έχει εμφανιστεί μεταξύ των εφήβων, που αφορά την κλοπή φερμουάρ από σακίδια πλάτης Nike Elite - μια φάρσα που έχει κλιμακωθεί σε ένα κερδοφόρο σχέδιο για κάποιους.

Τα μοναδικά φερμουάρ, ειδικά για το δημοφιλές μοντέλο σακιδίων της Nike, έχουν γίνει ένα είδος εμπορεύματος στα σχολεία, όπου οι έφηβοι τα αρπάζουν και τα μεταπωλούν με σημαντικό κέρδος.

Ένας έφηβος από τη Νέα Υόρκη, σε μια πλέον viral ανάρτηση στο TikTok, καυχιόταν για τη συλλογή του, η οποία αριθμεί ήδη πάνω από δώδεκα κλεμμένα φερμουάρ. Προειδοποίησε μάλιστα τους συνομηλίκους του να κρατούν τα σακίδια τους μακριά του, δείχνοντας πόσο εύκολο είναι να αφαιρέσει κανείς τα κορδόνια χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Άλλα βίντεο δείχνουν εφήβους να ανταγωνίζονται για το πόσα φερμουάρ μπορούν να κλέψουν μέσα σε μια μέρα, ειδικά στο σχολείο. Κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να μετατρέψουν την τάση σε παράλληλη δραστηριότητα, χρεώνοντας τα θύματά τους λίγα δολάρια για ένα ανταλλακτικό φερμουάρ, ενώ άλλοι τα ανεβάζουν μέχρι και 40 δολάρια.

Ενώ κάποιοι αντιμετωπίζουν την τάση σαν ένα ακίνδυνο παιχνίδι, έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από απογοητευμένους μαθητές και οργισμένους γονείς. Οι έφηβοι που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα σακίδιά Nike Elite χαρακτηρίζουν την τάση «μπερδεμένη» και «εκτός ελέγχου».

Η τάση έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που ορισμένα σχολεία έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους μαθητές και τους γονείς, προτρέποντάς τους να είναι σε επαγρύπνηση. Στο TikTok, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων σακιδίων μοιράστηκαν τις τακτικές τους για να διατηρούν τα φερμουάρ τους ασφαλή.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Σήμερα γύρω στις 11.15 διαπράχθηκε απόπειρα φόνου εναντίον Ελληνοκύπριου ηλικίας 47 ετών. Σύμφωνα με το ίδιο το θύμα, ενώ ποδηλατούσε σε δρόμο δευτερεύοντος οδικού δικτύου από τη Λάρνακα προς τη Δρομολαξιά δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πρόσωπο το οποίο οδηγούσε μοτοσικλέτα και τον ακολούθησε, τον οποίο είχε προσεγγίσει από πίσω. Το θύμα δεν έχει τραυματιστεί από τη επίθεση και διέφυγε από τη σκηνή με το ποδήλατο του.