ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο καταγράφει σπίτι να καταρρέει στα νερά του Ατλαντικού

Βίντεο καταγράφει σπίτι να καταρρέει στα νερά του Ατλαντικού

Άλλο ένα σπίτι κατέρρευσε στα νερά των νήσων Outer Banks στη Βόρεια Καρολίνα κατά μήκος μιας παραλίας που διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς. Είναι το τρίτο σπίτι που έχει καταρρεύσει από την Παρασκευή.

Οι υπεύθυνοι  προειδοποίησαν κολυμβητές και σέρφερ να αποφεύγουν τις παραλίες Rodanthe, Waves και Salvo λόγω των συντριμμιών που επιπλέουν στα κύματα.

Επιπλέον, οι παραθεριστές θα πρέπει να φορούν προστατευτικά παπούτσια όταν περπατούν κατά μήκος της ακτογραμμής μήκους 70 μιλίων που περιλαμβάνει την παραλία μπροστά από το Rodanthe για να αποφύγουν τραυματισμούς από καρφιά που προεξέχουν από ξύλινα συντρίμμια, προειδοποίησαν οι φύλακες του Cape Hatteras National Seashore.

Η κατάρρευση του ακατοίκητου σπιτιού, η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, έρχεται μετά την κατάρρευση δύο άλλων παραλιακών σπιτιών στο Rodanthe μέσα σε λίγες ώρες την Παρασκευή.

Φωτογραφίες που μοιράστηκε η υπηρεσία του πάρκου δείχνουν το κατεστραμμένο σπίτι, καθώς και θρυμματισμένους σωρούς από συντρίμμια.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την κατάρρευση.

Υπογραμμίζεται ότι, τα σπίτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην παράκτια διάβρωση που προκαλείται από ένα συνδυασμό ανέμων, κυμάτων, παλίρροιας και ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Το Rodanthe είναι ένα χωριό περίπου 200 κατοίκων στις Outer Banks, μια λωρίδα στενών φραγμένων νησιών που προεξέχουν στον Ατλαντικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νησιά-φράγματα δεν ήταν ποτέ ιδανικό μέρος για ανάπτυξη. Συνήθως σχηματίζονται καθώς τα κύματα αποθέτουν ιζήματα από την ηπειρωτική χώρα και μετακινούνται με βάση τα καιρικά φαινόμενα και άλλες ωκεάνιες δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Μονή Αββακούμ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες - Απαντούν στις κατηγορίες

• Απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών» - Ομιλία στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

• Μέχρι πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία – Όσα μας επιφυλάσσει ο καιρός - Δείτε αναλυτικά το «μενού»



«Θορυβημένοι» όλοι από την απόδραση: Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με Παπαθεοδώρου ο Χαρτσιώτης – «Ξεσκονίζουν» όλη την Κύπρο για εντοπισμό του

«Θορυβημένοι» όλοι από την απόδραση: Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με Παπαθεοδώρου ο Χαρτσιώτης – «Ξεσκονίζουν» όλη την Κύπρο για εντοπισμό του

Ξεσκονίζουν όλη την Κύπρο οι Αρχές για τον εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, γνωστός ως «κομμωτής», ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές απέδρασε την Πέμπτη στα Χολέτρια της Πάφου κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφτεί τους οικείους του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top