ΠτΔ: Είδε τον Ύπατο Αρμοστή των ΗΕ για τους Πρόσφυγες – Έτοιμη η Κύπρος για εκκένωση πληθυσμού από Λίβανο

ΠτΔ: Είδε τον Ύπατο Αρμοστή των ΗΕ για τους Πρόσφυγες – Έτοιμη η Κύπρος για εκκένωση πληθυσμού από Λίβανο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, κ. Φιλίππο Γκράντι.

Αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, και την οποία ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν οι εξελίξεις στην περιοχή και ο αποτελεσματικός χειρισμός των μεταναστευτικών ροών από τη Συρία, υπό το φως και της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως συζητηθεί το θέμα σταδιακής επαναξιολόγησης της εν λόγω πολιτικής της ΕΕ, πάντοτε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση, στις αυξημένες ροές προσφύγων που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στις ροές παράτυπων μεταναστών μέσω των κατεχομένων.

Εξέφρασε, ακόμη, τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προσπάθειες των ΗΕ στη Συρία, ενώ ενημέρωσε για την ετοιμότητα της Κύπρου να διαχειριστεί την κατάσταση σε περίπτωση εκκένωσης υπηκόων τρίτων χωρών μέσω της Κύπρου, από την περιοχή, κυρίως από τον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE