ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

Εδώ και λίγες εβδομάδες παρατηρούνται διάφορες εργασίες στον μεγάλο κυκλικό κόμβο Λατσιών παρά το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πληροφορίες στον κυκλικό κόμβο θα λειτουργήσουν έξυπνα φώτα τροχαίας στα πρότυπα των έξυπνων φώτων που τοποθετήθηκαν στην Αγία Φύλα στη Λεμεσό.

Η τοποθέτησή τους κρίθηκε αναγκαία λόγω της επερχόμενης λειτουργίας νέου καταστήματος Jumbo στην περιοχή και την επακόλουθη αύξηση στην τροχαία κίνηση.

Πραγματοποιήθηκε σχετική μελέτη από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, και επιβλήθηκε στην εταιρεία να αναλάβει την υλοποίηση του έργου λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που θα προκληθεί. Σύμφωνα μάλιστα με τη μελέτη, η τοποθέτηση έξυπνων φώτων στο συγκεκριμένο σημείο θα μειώσει την τροχαία κίνηση κατά 10%.

Σύμφωνα με αρμόδιες πληροφορίες τα φώτα αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα του Οκτώβρη. Πάντως δεν είναι γνωστό ακόμη ποιες ώρες θα λειτουργούν.

Δείτε φωτογραφίες από την τοποθέτηση των φώτων τροχαίας

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη στενή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Διασπορά, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top