Κυπριακό: Προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές

Κυπριακό: Προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές

Παραμένουν οι διαφορετικές ερμηνείες και αντιλήψεις στο θέμα των μονίμων παρεκκλίσεων από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και των εγγυημένων πλειοψηφιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε το θέμα κατά τη χθεσινή συνάντηση με το Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επίπεδο διαπραγματευτών.


Είπε επίσης ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, έδωσαν οδηγίες στους διαπραγματευτές να αρχίσουν τη συζήτηση και για τα κριτήρια του Περιουσιακού.
Όπως ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης, μέχρι την επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, οι διαπραγματευτές θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε έγγραφο με τις αποκλίσεις.


Ο κύριος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε ότι η παρουσία του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πήτερ Βαν Νούφελ στο επόμενο διάστημα, θα είναι σχεδόν σε μόνιμη βάση.


Οι Βρυξέλλες, τόνισε, έχουν καθοριστικό ρόλο να διαδραματίσουν στο θέμα της κατοχύρωσης των βασικών αρχών που θα διέπουν τη λύση, αλλά και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.


Για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι έγινε συζήτηση στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων και  αναμένονται ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση της υλοποίησής τους.

Πηγή ΡΙΚ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Η σύνθεση της πολυμερούς, επιτρέπει συζήτηση επί της ουσίας» - Συναντήθηκε με την Ολγκίν ο ΠτΔ

«Η σύνθεση της πολυμερούς, επιτρέπει συζήτηση επί της ουσίας» - Συναντήθηκε με την Ολγκίν ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE