ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Οι εξελιξεις μετά την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους και η πορεία του Κυπριακού μετά και τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη είναι ανάμεσα στα θέματα που δεσπόζουν στον Τύπο την Κυριακή. Οι εφημερίδες της Κυριακής προβάλλουν επίσης την επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή μετά την εξόντωση του ηγέτη της Χεζπολάχ Χασάν Νασράλα.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η ευκαιρία που πετάξαμε στον κάλαθο της Νέας Υόρκης» αναφέρεται στις εξελίξεις στη Νέα Υόρκη και σημειώνει ότι «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποσχέθηκε στον (Έλληνα Πρωθυπουργό) Μητσοτάκη να γράψει ιστορία αλλά έγραψε μια γυμνασιακή έκθεση» και πως η πρόκληση ήταν από τον ΓΓ του ΟΗΕ αλλά ο Πρόεδρος απάντησε στον Ερντογάν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εξόντωση του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινό κτύπημα στη Βηρυτό. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση δραπέτευσης του ισοβίτη Δώρου Θεφάνους, ενώ βρισκόταν με άδεια στην Πάφο, και σημειώνει ότι συνελήφθη 26χρονος που ήταν κατάδικος και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον ισοβίτη.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Παραίτηση ή παύση του Στέλιου Παπαθεοδώρου», γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης στη σύσκεψη της Παρασκευής ανέμενε την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας η οποία δεν ήλθε ποτέ. Σημειώνει ακόμη ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έψαχνε για νέο αρχηγό πριν τις τελευταίες εξελίξεις και είχε σχεδόν καταλήξει στον αντικαταστάτη του. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος λέει ότι ποδοσφαιρικοί αγώνες και επεισόδια σε Χλώρακα – Λεμεσό δεν είναι θέματα που λύνονται με την παρέμβαση μόνο του Υπουργείου. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Βοηθού Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Κυριάκου Κυριάκου, ο οποίος δήλωσε ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης τον περιθωριοποίησε και τον φίμωσε.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Φλερτ με Αθήνα, νταής με τη Λευκωσία» και γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος προβαίνει σε κινήσεις τακτικής παρουσιάζοντας «δύο πρόσωπα», αφού κάνει ανοίγματα στην Αθήνα, για διατήρηση των «ήρεμων νερών», ενώ την ίδια ώρα παρουσιάζεται σκληρός σε βάρος της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι σχεδόν ένα χρόνο από το κτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, οι Ισραηλινοί το πρώτο που ζητούν είναι να μπορούν να ζουν με ασφάλεια στη χώρα τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τη Δευτέρα οι Ρυθμιστές Κύπρου και Ελλάδας θα υπογράψουν νέα ρύθμιση για τον επιμερισμό του γεωπολιτικού κινδύνου αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Παραμένει άφαντος ο ‘Κομμωτής’ το ίδιο και η ανάληψη ευθυνών» και αναφέρεται στην απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεφάνους, σημειώνοντας ότι το ΑΚΕΛ λέει ότι "Υπουργός Δικαιοσύνης και Αρχηγός της Αστυνομίας δεν νιώθουν την ανάγκη να αναλάβουν καμιά ευθύνη, ο δε Πρόεδρος ως συνήθως στα δύσκολα είναι απών". Αλλού γράφει ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τερματισμό της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ οι πολίτες είναι «εκτεθειμένοι στην ακρίβεια χωρίς δίκτυ προστασίας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι οξύνεται επικίνδυνα η κατάσταση στην περιοχή, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζπολάχ Χασάν Νασράλα.

Η αγγλόγλωση «Sunday Mail» υπό τον τίτλο «Νεκρός ο Νασράλα σε ισραηλινό κτύπημα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χεζπολάχ Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια ισχυρού αεροπορικού κτυπήματος στη Βηρυτό, καταφέρνοντας ένα «τεράστιο πλήγμα» στην οργάνωση που στηρίζεται από το Ιράν. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη του δραπέτη ισοβίτη, ενώ ένα πρόσωπο βρίσκεται υπό κράτηση και άλλα τρία αφέθηκαν ελεύθερα. Σε άλλο θέμα χαρακτηρίζει το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας στην Κοφίνου ως «πρότυπο κέντρο υποδοχής για μετανάστες».

Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στη δίνη του Λιβάνου η Μ. Ανατολή» ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στο Ισραήλ, η επέκταση του πολέμου προς την πλευρά του Λιβάνου προετοιμάζει για μια πολύ εύφλεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, εκτός από την προϋπόθεση της κυριαρχικής ισότητας των Τ/κ προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, θέλει την κατάργηση της κυπριακής ΑΟΖ και διεκδικεί τη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Ακάμα. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού, ο οποίος δηλώνει ότι «νοσούν οι υπηρεσίες του ΓεΣΥ».

Η επίσης εβδομαδιαία «Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Απαράδεκτο ρεζίλεμα» και γράφει ότι η απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους «ρεζίλεψε για άλλη μια φορά το σαθρό σύστημα που ονομάζεται Αστυνομία Κύπρου και Κεντρικές Φυλακές». Αλλού γράφει με αφορμή την εξόντωση του ηγέτη της Χεζπολάχ Χασάν Νασράλα ότι η Μέση Ανατολή «είναι καζάνι που εκρήγνυται». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει την επιδότηση σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και βασικά προϊόντα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ρεύμα: Όσα μας χρεώνουν στον λογαριασμό της ΑΗΚ - Αναλυτικά όλα τα σημεία και τι πρέπει να ξέρουμε

• Υπνοθεραπεία: Πώς και πού βοηθά τον άνθρωπο και η ιστορία μια Κύπριας που άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με αυτή

• Σεισμός ταρακούνησε την Κύπρο τα ξημερώματα - Πού έγινε αισθητός

• Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ - Πιθανή μια χερσαία επίθεση

• Πήγε στην τράπεζα και ζήτησε δάνειο δύο εκατομμυρίων δολαρίων για να στοιχηματίσει στη ρουλέτα - Δείτε βίντεο

• Η Μαρία Σολωμού δεν κρύβεται και ξεκαθαρίζει για τη σχέση της με τον Mente Fuerte



Γιώργος Κουκουμάς στο «T»: Η κοινωνική ατζέντα είναι προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ - «Ο ΔΗΣΥ είναι με το ένα πόδι στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη»

Γιώργος Κουκουμάς στο «T»: Η κοινωνική ατζέντα είναι προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ - «Ο ΔΗΣΥ είναι με το ένα πόδι στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη»

O Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ και Βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κουκουμάς μιλά στο «T» με αφορμή την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή, λέγοντας πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ήταν η τελευταία πράξη μιας μακράς πορείας διαφθοράς, διαπλοκής και συγκάλυψης. Απαντά στο ερώτημα εάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μπορούσε να αποτρέψει την τροπή που πήρε το ζήτημα με τον τέως Γενικό Ελεγκτή και φωτογραφίζει τον «ελέφαντα στο δωμάτιο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top