ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κομμωτής «κούρεψε» την ηγεσία της Αστυνομίας - Έπαυσε Αρχηγό και Υπαρχηγό, ο Πρόεδρος

Ο κομμωτής «κούρεψε» την ηγεσία της Αστυνομίας - Έπαυσε Αρχηγό και Υπαρχηγό, ο Πρόεδρος

Με μία κίνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας για την υπόθεση της απόδρασης του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, σε παραλιακή περιοχή της Λεμεσού, μετά από μαρτυρία πολίτη.

Τα όσα προηγήθηκαν με την απόδραση του Θεοφάνους και τον τρόπο που έδρασε η Αστυνομία, για άλλη μια φορά διαπιστώνεται πως το σύστημα, είναι τρύπιο. Η χρήση κινητών στις φυλακές, ένα ζήτημα το οποίο εξακολουθεί να προκαλεί τεράστιο πονοκέφαλο στο υπουργείο δικαιοσύνης.

Τα ερωτήματα που βαραίνουν επίσης το αστυνομικό σώμα είναι αρκετά, όπως η τήρηση πρωτοκόλλων στην περίπτωση του ισοβίτη, ο οποίος συνοδευόταν από ομάδα αστυνομικών οργάνων. Από τη στιγμή της μεταφοράς του από τις κεντρικές φυλακές, μέχρι το πατρικό του σπίτι στην Πάφο και τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν εκεί. Ερωτήματα, τα οποία παρά την καρατόμηση του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομικής δύναμης, θα πρέπει να απαντηθούν. Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στο σαθρό σύστημα των Κεντρικών φυλακών και της Αστυνομίας, το οποίο εκθέτει την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες για τερματισμό του διορισμού του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών φυλακών, Χαράλαμπου Φιλιππίδη.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, λίγο μετά την άφιξη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Κύπρο, από τη Νέα Υόρκη, το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με ανάρτηση του Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, «ο Πρόεδρος αφίχθη στην Κύπρο απόψε από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε όπως παύσει τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, καθώς επίσης έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες για τερματισμό του διορισμού του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών».

Στο μήνυμα προστίθεται ότι «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποφάσισε τον διορισμό του κυρίου Θεμιστού Αρναούτη στη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας και του κυρίου Πανίκου Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας».

Την ίδια ώρα, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα προχωρήσει με σύσταση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για διορισμό του κυρίου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών φυλακών.

Εκτός κάδρου ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Σε μια κοινωνία όπου το αίσθημα ασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες βρίσκεται στο ναδίρ, τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο επέδρασσε ο Θεοφάνους, ο οποίος συνοδευόταν από επτά μέλη της Αστυνομίας, δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά και για τις ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο τον καθ’ ύλη αρμόδιο, Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριο Χαρτσιώτη.

Στηρίζει η ΙΣΟΤΗΤΑ

Ο κλάδος αστυνομικού της συντεχνίας <ΙΣΟΤΗΤΑ> συγχαίρει τους αξιωματικούς της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και Πανίκο Σταύρου, με αφορμή τον διορισμό τους στις θέσεις του αρχηγού και υπαρχηγού Αστυνομίας, αντίστοιχα. Την ανακοίνωση υπογράφει ο επικεφαλής του κλάδου Νίκος Λοϊζίδης, ο οποίος σημειώνει πως η <ΙΣΟΤΗΤΑ> είναι έτοιμη μέσα από εποικοδομητικό διάλογο να βοηθήσει στη δύσκολη αποστολή τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ισραήλ: Πιο κοντά σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο - Αγωνία για τις επόμενες κινήσεις του IDF

• Φεύγει με... βροχές ο Σεπτέμβριος - Οι περιοχές που επηρεάζονται το απόγευμα

• Παράνομα και επικίνδυνα πυροτεχνήματα: Από που καταλήγουν στη Κύπρο – Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε άδεια για νόμιμη ρίψη

• «Δεν έμειναν ακίνητα ούτε για δείγμα στη Λεμεσό»: Αύξηση στις φετινές πωλήσεις – Η επαρχία που έχει την πρωτιά και η εικόνα για το 2025



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top