Κατάπαυση του πυρός ζήτησε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου

Κατάπαυση του πυρός ζήτησε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ζήτησε τη Δευτέρα κατάπαυση του πυρός στις μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό στη Βηρυτό.

«Το κλειδί για τη λύση είναι να τερματιστεί η ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Λιβάνου και να αναβιώσει η έκκληση που απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία υπέρ μιας κατάπαυσης του πυρός», είπε ο Μικάτι, σύμφωνα με δήλωση από το γραφείο του.

Ο Μπαρό έφτασε στη Βηρυτό την Κυριακή, ο πρώτος ξένος διπλωμάτης που επισκέφθηκε τον Λίβανο από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε τα πλήγματα του κατά των προπύργιων της Χεζμπολάχ.

Ο Μικάτι πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα είναι η εφαρμογή της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», που τερμάτισε τον πόλεμο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Η επίσκεψη του Γάλλου Υπουργου πραγματοποιήθηκε ενώ διενεργείτο θανατηφόρα επίθεση σε κτίριο στο κέντρο της λιβανικής πρωτεύουσας.

Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στα προπύργια της Χεζμπολάχ στα νότια και ανατολικά της χώρας και στη νότια Βηρυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE