ΔΙΕΘΝΗ

Κατάπαυση του πυρός ζήτησε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου

Κατάπαυση του πυρός ζήτησε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ζήτησε τη Δευτέρα κατάπαυση του πυρός στις μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό στη Βηρυτό.

«Το κλειδί για τη λύση είναι να τερματιστεί η ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Λιβάνου και να αναβιώσει η έκκληση που απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία υπέρ μιας κατάπαυσης του πυρός», είπε ο Μικάτι, σύμφωνα με δήλωση από το γραφείο του.

Ο Μπαρό έφτασε στη Βηρυτό την Κυριακή, ο πρώτος ξένος διπλωμάτης που επισκέφθηκε τον Λίβανο από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε τα πλήγματα του κατά των προπύργιων της Χεζμπολάχ.

Ο Μικάτι πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα είναι η εφαρμογή της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», που τερμάτισε τον πόλεμο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Η επίσκεψη του Γάλλου Υπουργου πραγματοποιήθηκε ενώ διενεργείτο θανατηφόρα επίθεση σε κτίριο στο κέντρο της λιβανικής πρωτεύουσας.

Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στα προπύργια της Χεζμπολάχ στα νότια και ανατολικά της χώρας και στη νότια Βηρυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ακόμα ένα βίντεο από την επιχείρηση σύλληψης του ισοβίτη - Γυναίκα φώναζε «Θα πυροβολήσουν»

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας: «Άκομψος ο τρόπος της παύσης μου, δεν μου έδωσαν καν εξηγήσεις» - Βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη



ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Πανίκου Σταύρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριου Χαρτσιώτη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top