ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθαρίζει το Υπ. Δικαιοσύνης για δήθεν απόφαση αλλοδαπού δικαστηρίου που αναφέρει την Κύπρο ως Τουρκία - «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Ξεκαθαρίζει το Υπ. Δικαιοσύνης για δήθεν απόφαση αλλοδαπού δικαστηρίου που αναφέρει την Κύπρο ως Τουρκία - «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σε σχέση με  δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης ημερομηνίας 30.9.2024, αναφορικά με δήθεν δεκτή απόφαση αλλοδαπού δικαστηρίου που αναφέρει την Κύπρο ως Τουρκία, ξεκαθαρίζει τα ακόλουθα:

Καταρχάς, τα γεγονότα όπως αναφέρονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ο υπό έκδοση Βούλγαρος υπήκοος ουδεμία σχέση έχει με τα κατεχόμενα. Συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την είσοδό του στο έδαφος της Δημοκρατίας δυνάμει ερυθράς αγγελίας των Γεωργιανών Αρχών προς την Ιντερπολ.

Μεταξύ των εγγράφων που απεστάλησαν στο Υπουργείο για σκοπούς έναρξης της διαδικασίας έκδοσης του φυγοδίκου ήταν και η πολυσέλιδη απόφαση του Γεωργιανού Δικαστηρίου, μεταφρασμένη στην αγγλική γλώσσα. Ο φυγόδικος είχε βάσει αυτής καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών.

Στη δικαστική απόφαση αναφέρεται πλειάδα μαρτύρων, η οποία εμφανίστηκε τότε ενώπιον του αλλοδαπού Δικαστηρίου. Ένας εκ των μαρτύρων προέβη σε λανθασμένη αναφορά για την Κύπρο, σε αντίθεση με άλλους μάρτυρες. Τονίζεται ότι σε καμία απολύτως περίπτωση η εσφαλμένη αυτή περιγραφή του συγκεκριμένου μάρτυρα δεν υιοθετήθηκε στο λεκτικό ή το καταληκτικό μέρος της απόφασης του αλλοδαπού Δικαστηρίου.

Η υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι να θέτει ενώπιον του ημεδαπού (Κυπριακού) δικαστηρίου το σύνολο του μαρτυρικού υλικού ως έχει, και πόσω μάλλον  την απόφαση του αλλοδαπού Δικαστηρίου, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο σε διαδικασία έκδοσης φυγόδικου ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων.

Τα πιο πάνω προς πλήρη αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ακόμα ένα βίντεο από την επιχείρηση σύλληψης του ισοβίτη - Γυναίκα φώναζε «Θα πυροβολήσουν»

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας: «Άκομψος ο τρόπος της παύσης μου, δεν μου έδωσαν καν εξηγήσεις» - Βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη



ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Πανίκου Σταύρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριου Χαρτσιώτη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top