ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ στέλνουν χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ στέλνουν χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή

Χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ όπως έκανε γνωστό το Αμερικανικό Πεντάγωνο, προκειμένου - όπως αναφέρει - να ενισχύσει την ασφάλεια και να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν χρειαστεί.

Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή αναφέρει εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν εξουσιοδότησε νωρίτερα τον στρατό να ενισχύσει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή με «αμυντικές» ικανότητες αεροπορικής υποστήριξης και έθεσε άλλες δυνάμεις σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

«(Ο Όστιν) αύξησε την ετοιμότητα επιπρόσθετων δυνάμεων των ΗΠΑ για ανάπτυξη, αυξάνοντας την ετοιμότητά μας ώστε να ανταποκριθούμε σε διάφορα ενδεχόμενα», ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποπτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει με λεπτομέρειες τι είδους νέα αεροπλάνα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην περιοχή.

«Ο υπουργός Άμυνας Όστιν κατέστησε σαφές πως αν το Ιράν, οι εταίροι του, ή οι πληρεξούσιοί του χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή για να στοχοποιήσουν αμερικανικό προσωπικό ή συμφέροντα στην περιοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να προστατεύσουν τους ανθρώπους μας», πρόσθεσε ο Ράιντερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε νωρίτερα κατάπαυση του πυρός όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή στον Λίβανο, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις αναφορές για επικείμενη περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Ανησυχώ περισσότερο από όσο νομίζετε και θα αισθανόμουν καλύτερα αν σταματούσαν. Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα».

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανησυχία στην Ευρώπη για το challenge, «Sex Roulette» - Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Γαμπρός στην Ελλάδα έφτασε στην εκκλησία με τρακτέρ και η νύφη με συνοδεία κλαρίνων - Δείτε βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη

• Γυμναστήριο στο Κολωνάκι ανοίγει ο Τάιλερ ΜακΜπεθ - Προχώρησε στη σύσταση εταιρείας

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Παίζει πιάνο και τραγουδά στην Ιωάννα-Μελωδία – Δείτε βίντεο



ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Πανίκου Σταύρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριου Χαρτσιώτη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top