ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Δικαιοσύνης: Τροποποίηση νομοθεσίας για δημιουργία πρωτόκολλου για Φυλακές

Υπ. Δικαιοσύνης: Τροποποίηση νομοθεσίας για δημιουργία πρωτόκολλου για Φυλακές

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία πρωτοκόλλου για να αναθεωρηθούν όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις Κεντρικές Φυλακές, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σχετική επεξεργασία για τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι «μετά από οκτώμισι μήνες στο συγκεκριμένο Υπουργείο και έχοντας την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας για μένα πολιτική ευθύνη σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτο να συνεχίσω να εντοπίζω αστοχίες, λάθη, προβλήματα και να εγκύψω να τα επιλύω. Και δεύτερον να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για υλοποίηση του συμβολαίου που σύνηψε ο κυπριακός λαός με τον Πρόεδρο Χριστοδουλιδη, που είναι το μόνο δημοκρατικά νομιμοποιημένο συμβόλαιο που τρέχει αυτή την πενταετία».

Όπως σημείωσε, αυτοί οι στόχοι είναι αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια και συμπαράσταση της νέας ηγεσίας της Αστυνομίας. «Είμαι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία της Αστυνομίας, μαζί με την πολιτική ηγεσία θα δώσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με όλες μας τις δυνάμεις για τις καλύτερες δυνατές λύσεις, με θέληση και αποφασιστικότητα στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε», είπε.

Σημείωσε ότι δεν πρέπει να μηδενίζουμε την Αστυνομία. «Είναι ό,τι χειρότερο να αποδομούμε ένα σώμα ασφαλείας, όπως την Αστυνομία», είπε, προσθέτοντας, όμως, ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε τυχόν προβλήματα και αστοχίες των όποιων τυχόν τμημάτων.

Αναλαμβάνει από την Τετάρτη ο νέος Αναπλ. Διευθυντής Φυλακών

Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται η διαδικασία διορισμού νέου διευθυντή των Φυλακών, είπε ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί από χθες μέσω της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία έκανε δεκτή την εισήγηση της κυβέρνησης και ο νέος Αναπληρωτής Διευθυντής αναλαμβάνει καθήκοντα από αύριο.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των δεσμοφυλάκων, ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τις δύο συντεχνίες που τους εκπροσωπούν. «Από την πρώτη στιγμή είχα χθες και σχετικές συζητήσεις, για αυτό άλλωστε ανέστειλαν και τη σχετική διαμαρτυρία που είχαν υπόψη τους να κάνουν. Έχουμε συνεννοηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες να συναντηθούμε για να συζητήσουμε όλα εν γένει τα προβλήματα που αφορούν τους δεσμοφύλακες, αλλά και πόσο μάλλον τον χώρο εργασίας τους, που είναι οι φυλακές», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων λειτουργών των Κεντρικών Φυλακών, ο Υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα. «Η εν εξελίξει έρευνα δεν προδικάζει τίποτε», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν γίνονται δεύτερες σκέψεις για τις άδειες των φυλακισμένων, ο Υπουργός ανέφερε ότι «πρόθεση είναι άμεσα και ήδη άρχισε η επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου ή τροποποίηση υφιστάμενης νομοθεσίας, για τη δημιουργία πρωτοκόλλου, ώστε να αναθεωρηθούν όλες οι μέχρι σήμερα διαδικασίες, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις Κεντρικές Φυλακές, μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που θα ληφθούν».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει παράπονο του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας για το ότι η οικογένεια του ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την παύση του, είπε ότι είχε μιλήσει ο ίδιος με τον κ. Δημητρίου σχετικά με τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Νομίζω ότι οι ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας μιλούν από μόνες τους», είπε.

Δίπλα στον Υπουργό, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας, Θεμιστός Αρναούτης είπε ότι τώρα είναι η «ώρα να δουλέψουμε μαζί με τον Υπουργό, τον Υπαρχηγό και την υπόλοιπη ηγεσία, τα μέλη της Αστυνομίας και με τη στήριξη της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων θα κάνουμε αυτά που είπαμε».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αρχηγοί Αστυνομίας: Όλοι όσοι έκατσαν στην καρέκλα – Ποιοι από αυτούς παύθηκαν

• 1η Οκτωβρίου: 64 χρόνια Κυπριακής Ανεξαρτησίας - Τι γιορτάζουμε σήμερα

• Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και υποψήφιος κοινοτάρχης οι δύο συλληφθέντες στην παρέλαση - «Ανακρίθηκαν ως κοινοί εγκληματίες»

• Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της - «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή»

• Ισραήλ: «Περιορισμένη» η χερσαία εισβολή του στον Λίβανο - Μυστήριο για την αντεπίθεση του Ιράν

• Επεισοδιακή καταδίωξη: Προσπάθησε να ξεφύγει σε δρόμους της Λεμεσού και συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή - Έπεσαν πυροβολισμοί



ΠτΔ: «Στόχος η ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας»

ΠτΔ: «Στόχος η ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το πρωί της Τρίτης, χαιρετίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top