LIKE ONLINE

Ποπ κορν: Tο μυστικό για να το κάνεις στο σπίτι τόσο καλό όσο και στο σινεμά

Ποπ κορν: Tο μυστικό για να το κάνεις στο σπίτι τόσο καλό όσο και στο σινεμά

Είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ έτοιμοι να απολαύσετε μια ταινία. Τι σας λείπει για να κάνετε αυτή τη βραδιά τέλεια; Η απάντηση είναι: Ένα μπολ ποπ κορν. Φτιαγμένο από εσάς, φυσικά.

Εάν όμως σκέφτεστε ότι το σπιτικό ποπ κορν δεν σας ικανοποιούν όπως αυτά του κινηματογράφου, τότε ίσως δεν γνωρίζετε αυτά τα κόλπα.

Καταρχάς το υπέροχο με το σπιτικό ποπ κορν στο σπίτι είναι ότι χρειάζεστε πολύ λίγα υλικά. Μόνο λάδι και σπόρους καλαμποκιού . Έπειτα, όλα σκάνε. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε τους πυρήνες καλαμποκιού σε ποπ κορν είναι να τους μαγειρέψετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Η χρήση καπακιού είναι απαραίτητη, αν είναι και διαφανές τότε ακόμα καλύτερα για να βλέπετε τους σπόρους να φουσκώνουν.

Τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων;

Το ποπ κορν μπορεί να παρασκευαστεί και στον φούρνο μικροκυμάτων και το αποτέλεσμα είναι εξίσου ικανοποιητικό, αλλά χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση, πάρτε ένα αρκετά μεγάλο γυάλινο μπολ , βάλτε μια κουταλιά σπορέλαιο στον πάτο, προσθέστε 150 γραμμάρια καλαμπόκι και καλύψτε με ένα φύλλο μεμβράνης. Ρυθμίστε το φούρνο στα 750 W και ψήστε για 5 λεπτά, ελέγχοντας ότι οι σπόροι σκάνε. Αν χρειαστεί, μπορείτε να ανάψετε ξανά τον φούρνο και να περιμένετε μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να είναι έτοιμο. Με μεγαλύτερη ισχύ θα πάρει λιγότερο χρόνο.

Το καρύκευμα: Αλάτι, καραμέλα ή πάπρικα;

Μόλις είναι έτοιμο και ζεστό, μπορείτε να καρυκεύσετε το ποπ κορν όπως σας αρέσει. Εάν θέλετε κάτι αλμυρό τότε θα βάλετε μια πρέζα αλάτι και τίποτα παραπάνω. Εάν όμως προτιμάτε κάτι γλυκό τότε θα μπορείτε να προσθέσετε καραμέλα, ενώ εάν αγαπάτε τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις μπορείτε να το απολαύσουν με πάπρικα, γλυκιά ή πικάντικη.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αρχηγοί Αστυνομίας: Όλοι όσοι έκατσαν στην καρέκλα – Ποιοι από αυτούς παύθηκαν

• 1η Οκτωβρίου: 64 χρόνια Κυπριακής Ανεξαρτησίας - Τι γιορτάζουμε σήμερα

• Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και υποψήφιος κοινοτάρχης οι δύο συλληφθέντες στην παρέλαση - «Ανακρίθηκαν ως κοινοί εγκληματίες»

• Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της - «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή»

• Ισραήλ: «Περιορισμένη» η χερσαία εισβολή του στον Λίβανο - Μυστήριο για την αντεπίθεση του Ιράν

• Επεισοδιακή καταδίωξη: Προσπάθησε να ξεφύγει σε δρόμους της Λεμεσού και συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή - Έπεσαν πυροβολισμοί



LIVE: Συναγερμός στο Ισραήλ - Μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

LIVE: Συναγερμός στο Ισραήλ - Μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σειρήνες ηχούν στο νότιο Ισραήλ και στην Ιερουσαλήμ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top