ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποβοήθηση ΚΔ σε αναχώρηση εμπορικών πτήσεων που είχαν προορισμό το Ισραήλ - Σε απόλυτη ετοιμότητα το ΕΣΤΙΑ

Υποβοήθηση ΚΔ σε αναχώρηση εμπορικών πτήσεων που είχαν προορισμό το Ισραήλ - Σε απόλυτη ετοιμότητα το ΕΣΤΙΑ

Έντονη ήταν η καταδίκη της επίθεσης Ιράν προς Ισραήλ από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και από τους εταίρους μας στην ΕΕ ακριβως στη βάση της πολιτικής μας για τη στήριξη των προσπαθειών στη λύση της κρίσης μέσω διπλωματίας.

Όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο αίτημα για εκκένωση αμάχων.

«Η ομάδα πολιτική ομάδα διαχείρισης κρίσεων έχει ενεργοποιήσει πλήρως το σχέδιο ΕΣΤΙΑ ούτως ώστε η ετοιμότητά μας να είναι στον απόλυτο βαθμό σε περίπτωση που χρειαστεί», πρόσθεσε.

«Αυτό που έχει αλλάξει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε διαδικασίες υποβοήθησης αναχώρησης ούτως ώστε όταν υπάρχουν εμπορικές πτήσεις λόγω γειτνίασης πολλές από αυτές μπορεί να χρειαστούν τη δική μας βοήθεια. Εκεί είχαμε κάποια αιτήματα. Εμείς δεν θα προβαίνουμε σε δημόσια σε σχολιασμό για κάτι τέτοιο εκτός αν οι ίδιες οι χώρες προβούν σε σχετική ανακοίνωση. Δημόσια ενημέρωση προχώρησε μόνο η Πορτογαλία για πτήση η οποία είχε 44 άτομα. Βλέπουμε ότι οι αριθμοί μέχρι στιγμής είναι περιορισμένοι», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ορατή στην Κύπρο η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με τους πυραύλους – Ποιος ο λόγος – Όσα ανέφερε ο ΚΕ

• Μαρία Κορινθίου για Γιάννη Αϊβάζη: «Οι ζωές μας δεν χωρίζουν λόγω αγάπης»

• Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

• Φωτιά σε buggy - Βρισκόταν σε κίνηση σε χώρο γηπέδου Golf

• 8 εύκολοι τρόποι για να χάσουμε το λίπος από την κοιλιά

• Ετοιμαστείτε για βροχές και άνοδο τις θερμοκρασίας - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο



ΠτΔ για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη» - «Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε»

ΠτΔ για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη» - «Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προέβη σε αναφορές κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top