ΠτΔ για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη» - «Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε»

ΠτΔ για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη» - «Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προέβη σε αναφορές κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα κάνουμε μια ανασκόπηση της κατάστασης.

Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη, όπως, επίσης, με την ΕΕ και με τις ΗΠΑ. Έχουμε, ήδη, ενεργοποιήσει το σχέδιο Εστία, έχουμε κάποιες πτήσεις που επιτράπηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και άτομα που διανυκτέρευσαν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε, πώς το διαχειριζόμαστε, να δούμε αναφορικά με Κύπριούς υπηκόους που υπάρχουν είτε στον Λίβανο είτε στο Ισραήλ οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν, να αξιολογήσουμε τις πληροφορίες που έχουμε σε σχέση με τα επόμενα βήματα, να δούμε τις δυνατότητες φιλοξενίας για να ενημερώσουμε και την ΕΕ. Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε.

Και έχω κάποιες πληροφορίες να μοιραστώ μαζί σας από επαφές που είχα με ηγέτες γειτονικών κρατών.

Να κάνουμε μια παρουσίαση της κατάστασης πρώτα και μετά να έρθουμε στα δικά μας». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE