ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ Λιθουανίας σε Κύπριο Βουλευτή: Υποχρεωτική η συμμόρφωση με αποφάσεις ΕΔΔΑ

ΥΠΕΞ Λιθουανίας σε Κύπριο Βουλευτή: Υποχρεωτική η συμμόρφωση με αποφάσεις ΕΔΔΑ

Η συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του Δικαστηρίου είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, προσθέτοντας παράλληλα ότι όλα τα κράτη μέλη οφείλουν να τις εφαρμόσουν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Λιθουανός Υπουργός Εξωτερικών απαντούσε σε ερώτηση του Κύπριου Βουλευτή Νίκου Τορναρίτη στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ως εκπρόσωπος της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τρέχον εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο κ. Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας, ρώτησε τον κ. Λαντσμπέργκις για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Επιτροπή Υπουργών σε σχέση με κράτη μέλη, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, που συνεχίζουν προκλητικά να περιφρονούν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και άλλων οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, και να παραβιάζουν συμβατικές τους υποχρεώσεις.

«Στην απάντηση του προς τον επικεφαλή της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από την Επιτροπή Υπουργών ώστε τα κράτη μέλη να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ και ότι ήδη 80% των αποφάσεων έχουν εκτελεστεί», προστίθεται.

«Η συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, ανέφερε, είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική, και πρόσθεσε ότι όλα τα κράτη μέλη οφείλουν να τις εφαρμόσουν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», σημειώνεται.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ορατή στην Κύπρο η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με τους πυραύλους – Ποιος ο λόγος – Όσα ανέφερε ο ΚΕ

• Μαρία Κορινθίου για Γιάννη Αϊβάζη: «Οι ζωές μας δεν χωρίζουν λόγω αγάπης»

• Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

• Φωτιά σε buggy - Βρισκόταν σε κίνηση σε χώρο γηπέδου Golf

• 8 εύκολοι τρόποι για να χάσουμε το λίπος από την κοιλιά

• Ετοιμαστείτε για βροχές και άνοδο τις θερμοκρασίας - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο



ΠτΔ για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη» - «Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε»

ΠτΔ για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη» - «Είναι σημαντικό να δούμε τις αφίξεις που έχουμε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προέβη σε αναφορές κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top